Hlavní obsah

To bylo o fous. Nečas v New Yorku těsně unikl kriminálnímu zákroku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohl mít po sezoně. Ale na poslední chvíli stačil naštěstí uhnout. Na útočníka Caroliny Martina Nečase si ve druhém zápase druhého kola play off NHL nepěkně vyšlápl kapitán New York Rangers Jacob Trouba. Z opakovaného záběru vyloženě zamrazilo.

Na Martina Nečase si ve druhém zápase druhého kola play off NHL nepěkně vyšlápl kapitán NY Rangers Jacob TroubaVideo: NHL.com

 
Článek

Hurricanes v prodloužení v Madison Square Garden usilovali o vyrovnání série. Nečas podél levého mantinelu vyrazil do útočného pásma, a když za modrou zabrzdil, vyrazil proti němu Trouba. Český útočník udělal moc dobře, že se přikrčil. V reálu to nevyznělo tak hrozivě, ale ze záznamu je patrné, jak newyorský bek prudce vystrčil levý loket, aby protivníka zasáhl do hlavy.

Trouba však Nečase přeletěl, ale po nárazu do mantinelu stačil forvarda Caroliny ležícího na ledě kopnout bruslí do přilby. „Ještě jsem neviděl zákrok, v němž by hráč dvakrát málem zabil soupeře a jednou sebe,“ popsal situaci výstižně jeden z komentářů.

Sestřih zápasu New York Rangers - Carolina HurricanesVideo: sntv

Sudí celou akci nechali být, Nečas měl pro zadáka Rangers aspoň pár peprných slov. Trouba je ostatně svými lokty známý. Před dvěma lety čelil podobné situaci v play off i Ondřej Palát, kterého chtěl newyorský bek zbaběle trefit pro změnu pravým loktem. Tehdejší útočník Tampy se ale stačil duchapřítomně sehnout, a nakonec slavil postup. I když Lightning v sérii prohrávali 0:2 na zápasy.

Ve stejné situaci jsou nyní před domácím odvetami Hurricanes. V 8. minutě druhého prodloužení rozhodl o jejich prohře 3:4 Vincent Trocheck a Rangers mají v play off zatím dokonalou bilanci 6-0. V noci na pátek ji budou chtít vylepšit i v Raleighu. Mužstva, která po dvou zápasech série vedla, ji ovládla v 86 procentech případů.

„V základní části jsme si vybudovali sebevědomí. Už jsme během sezony předvedli pár comebacků,“ líčil Trouba s odkazem na 28 zápasů, v nichž sice Rangers prohrávali, ale přesto slavili výhru. Tentokrát ztráceli 1:2 a 2:3. A stejně se po zápase radovali. „Nebylo to tak, že bychom dělali něco, co se nám nikdy nepovedlo nebo co neumíme.“

K rozboru svého útoku na Nečase se ale „Kapitán Loket“ moc neměl.