Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Poláci jedou na MS bez Chmielewského, mezi brankáři je i Čech Fučík

Slovenský trenér polské hokejové reprezentace Róbert Kaláber. foto: Profimedia.cz

Hokejisté Polska prohráli v úterní generálce před startem světového šampionátu s Dánskem 1:3, hned po zápase oznámil slovenský trenér Róbert Kaláber nominaci na turnaj, jehož základní skupinu odehrají Poláci v Ostravě. Mezi vyvolenými nakonec chybí olomoucký útočník Aron Chmielewski.
  9:04

„Aron měl těžkou sezonu. Dlouho se léčil ze zranění. Absolvoval skoro celou přípravu na MS, ale nakonec jsme se dohodli, že na tomto turnaji hrát nebude,“ vysvětlil polský kouč absenci třiatřicetiletého útočníka.

Polská media spekulovala o Chmielewského absenci od chvíle, kdy se neobjevil v sestavě pro duel s Dány. V předchozích šesti přípravných duelech hrál, v tom s Maďarskem dal dva góly a na další nahrál. Jeho výkony však měly sestupnou tendenci.

Chmielewski přestoupil do Olomouce loni v létě z Třince, kde strávil devět sezon. Hanácký klub si od něj sliboval vůdčí roli, jenže zdravotní trable mu dovolily odehrát v sezoně jen 13 zápasů v základní části a jeden v play off.

Česká extraliga tak má v polské nominaci nakonec dva zástupce - útočníky Pawla Zygmunda z Litvínova a Kamila Walegu z Třince.

Mezi triem nominovaných polských brankářů figuruje třicetiletý rodák z Třebíče Tomáš Fučík, který v polské nejvyšší soutěži působí s přestávkami od roku 2016. Brankářskou jedničkou polského týmu by však měl být šestatřicetiletý John Murray, rodák z amerického Lancasteru.

Polácí vstoupí do šampionátu sobotním zápasem s Lotyšskem, poté se v Ostravě postupně utkají se Švédskem, Francií, Slovenskem, USA, Německem a Kazachstánem.

Nominace Polska na MS v hokeji

Praha, Ostrava 10.- 26.5. 2024

Brankáři: Tomáš Fučík (Tychy), John Murray (Katowice), David Zabolotny (Freiburg, DEL2)

Obránci: Mateusz Bryk, Bartosz Ciura (oba Tychy), Paweł Dronia (Ravensburg, DEL2), Kamil Górny, Marcin Kolusz, Arkadiusz Kostek, Patryk Wajda (všichni Jastrzębie), Maciej Kruczek, Jakub Wanacki (oba Katowice).

Útočníci: Krystian Dziubiński (Osvětim), Patryk Krężołek (Sosnowiec), Alan Łyszczarczyk, Filip Komorski (oba Tychy), Krzysztof Maciaś (Prince Albert Raiders, WHL), Bartosz Fraszko, Mateusz Michalski, Grzegorz Pasiut (všichni Katowice), Dominik Paś, Maciej Urbanowicz (oba Jastrzębie), Kamil Wałęga (Třinec), Patryk Wronka (Nowy Targ), Paweł Zygmunt (Litvínov).

Autor:

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...