Společná cesta bratří Kovařčíků se poprvé rozděluje. Starší Ondřej putuje na jih, Michal zůstává na severu

Přidat na Seznam.cz

Nebývá časté, aby bratři měli stejné směřování kariér. Ondřej a Michal Kovařčíkové toto pravidlo ale „porušili“ a dlouho hráli ve stejných klubech. Nejdříve oblékali třinecký dres, následně působili ve finském Jukuritu. Aby se to nepletlo, dostávali často společnou šanci i v reprezentaci a to zpravidla i v jedné lajně. Tato symbióza je však pryč a to hned ve dvou rovinách.

Co se týká klubu, mladší Michal zůstává ve Finsku, jen se ale přemístí do Kärpät Oulu, avšak Ondřej se vrací do české extraligy, od příští sezony bude nastupovat za českobudějovický Motor. „Michal nás na podzim zaujal svou dobrou hrou a pohybem. Střední obránce, který se dostal do českého týmu na mistrovství světa, chtěl novou výzvu ve velkém klubu, a proto si vybral Kärpät. V Oulu bude pod lupou a jako tvrdý soupeř bude chtít jistě všem ukázat, že je kvalitním hráčem i v nadcházející sezoně,“ podotkl sportovní ředitel Kärpätu Mikko Myllykoski.

Svůj přestup do jiného finského klubu Michal konzultoval samozřejmě s bratrem. „Trávíme spolu skoro veškerý volný čas, takže jsme to hodně probírali. I on se mě ptal, když se rozhodoval, zda má jít do Kärpätu. Bavili jsme se hodně o tom, jaké to bude, když budeme bez sebe a nakonec to tak vyšlo. Nic takového, že bychom se chtěli rozdělit, za tím není a myslím si, že nám to i pomůže. Nikdo vám totiž nezaručí, že budete pořád hrát s jedním člověkem. Poznáme něco jiného, budeme hrát s jinými spoluhráči a určitě nás to může posunout dál,“ uvedl Ondřej, který už má nyní myšlenky u nového angažmá na jihu Čech. „Myslím si, že mojí největší předností je bruslení a to, že na ledě nic nevypustím. Snažím se bojovat o každý puk a dát do hry nějakou tu myšlenku. V tom jsem se z mého pohledu i během posledních dvou let ve Finsku posunul. Kdybych to měl shrnout, tak jsem tvrdě pracující hráč, který bruslí, napadá, a ve finále tomu dá i něco navíc.“

K odtržení bratrů došlo i v reprezentaci. Zatímco Ondřej už putoval z reprezentačního srazu domů, Michal nadále zůstává v národním týmu a má tak šanci zasáhnout do světového šampionátu, který začíná tento pátek.

Zdroj: hcmotor.cz, karpat.fi