Euro 2024: Cristiano Ronaldo mezi hvězdami, které na velkém mezinárodním turnaji hrají možná naposledy

Přidat na Seznam.cz

Někteří hráči včetně útočníka Al Nassru už možná nemusí hrát na mistrovství světa ve fotbale 2026.

Organizátoři Eura 2024 z Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) se připravují na turnaj, který začne 14. června. Podle britského deníku Metro se očekává, že by tento šampionát mohl být posledním pro několik velkých hráčů. Hvězdy jako Cristiano Ronaldo a Luka Modrič možná naposledy předvedou své umění na mezinárodní scéně. Kromě toho deník odhaduje, že většina ostatních hvězd si možná na mistrovství světa ve fotbale 2026 nezahraje.

Zde je seznam těch zvučných jmen, která si možná naposledy zahrají na letním mezinárodním turnaji, jenž má skončit 14. července.

Cristiano Ronaldo
Očekává se, že to bude naposledy, kdy fanoušci uvidí 39 letou portugalskou hvězdu hrát na velkém mezinárodním turnaji.
Útočník Al Nassru se s 25 vystoupeními a 14 góly dostal na nejvyšší příčku mezi všemi hráči. Účast na letošním mistrovství by znamenala jeho 11. velký mezinárodní turnaj za národní tým.

Luka Modrič
Luka Modrič se za Chorvatsko objeví na mezinárodním turnaji podeváté.
Osmatřicetiletý záložník zažil největší úspěch, na mistrovství světa 2018 a 2022 kdy jeho tým skončil na druhém a třetím místě.

Robert Lewandowski
Polský útočník Robert Lewandowski možná na Euru 2024 zaznamená své poslední vystoupení na mezinárodní úrovni.
Pokud by se Polsku nepodařilo kvalifikovat na mistrovství světa 2026, byl by to s největší pravděpodobností jeho poslední turnaj. Pětatřicetiletý Lewandowski je s 82 góly nejlepším polským střelcem.

Manuel Neuer

Po zotavení ze zranění nohy bude Manuel Neuer jedničkou mezi německými tyčemi. Osmatřicetiletý brankář se zúčastní svého osmého velkého turnaje od roku 2009.

Zdroj: Metro News