Kouzlu Brada Pitta podlehlo i několik známých hereček. Svět šokoval svým rozvodem s Jennifer Aniston. O pár let později se ovšem postaral o větší rozruch a to díky rozpadu slavného manželského páru Brangelina. Pitt a Jolie platili za jeden z nejstabilnějších párů Hollywoodu. Po druhém rozvodu zcela změnil svůj život. Našel si nové koníčky a vzdal se nadobro alkoholu.

Svému snu obětoval studium

Na univerzitě v Missouri studoval žurnalistiku se zaměřením na reklamu. Velmi brzy se ovšem nechal zlákat zcela jiným světem. Svůj sen se vydal plnit do Kalifornie. Studium díky touze po herectví nedokončil.

Než prorazil ve filmovém světě, živil se například jako řidič limuzíny. Mezi jeho nejbizarnější povolání patří rozhodně nahánění zákazníků do restaurace s rychlým občerstvením. V této práci na sobě nosil kostým obrovského kuřete.

Poprvé se před kamerou objevil ve čtyřiadvaceti letech. Ztvárnil menší roli ve filmu Země nikoho. Zlom nastal až v roce 1991. To zazářil v krimi filmu Thelma a Louise.

Po velkém úspěchu se mu začaly hrnout nabídky. Během chvíle všechny přesvědčil o tom, že dokáže zahrát kohokoliv. Zářil v romantických komediích, detektivkách a střihl si i pár rolí záporáka.

Byl například hvězdou Tarantinových Hanebných panchartů a snímku Tenkrát v Hollywoodu. Exceloval ve filmech Sedm, Klub rváčů nebo Podivuhodný případ Benjamina Buttona. Mezi filmové klasiky, ve kterých se objevil patří i Trója nebo trilogie o Dannyho parťácích.

Osudová žena

Jednou z nejvíce zásadních rolí pro něj byla ta ve filmu Pán a paní Smithovi. Do své filmové parťačky Angeliny Jolie se bezhlavě zamiloval. Kvůli ní se rozvedl s herečkou Jennifer Aniston.

Po boku Pitta se Jolie, která byla známá pro svůj divoký životní styl, zklidnila. Pár byl často označovaný za nejlépe placený v Hollywoodu.

Společně vychovávali šest dětí: Maddoxe a Zaharu adoptovala Angelina, společně si osvojili Paxe-Thiena, poté se narodila Shiloh a dvojčata Knox a Vivienne.

Vypadalo to, že stabilní dvojici nic nerozdělí. Zdánlivě idylické manželství skončilo v roce 2016. Jolie požádala o rozvod po incidentu, při němž měl Pitt v letadle použít násilí vůči patnáctiletému synovi. Celou situací se zabýval i Federální úřad pro vyšetřování, který dospěl k závěru, že Pitta nebude stíhat. Rozvod slavného páru se táhl tři roky. Miláček žen dnes žije s o tři dekády mladší návrhářkou šperků Ines de Ramon.

Populární herec se věnuje i filantropii. Spoluzaložil organizaci, která pomáhá zemím v krizi a nadaci, která mimo jiné postavila nové domy pro oběti hurikánu Katrina. Poslední roky se věnuje i produkci filmů. Zálibu si našel i v sochařství. Zajímavostí také je, že vstoupil na trh kosmetiky s vlastním krémem.

Zdroje: IMDb, Vogue, The Sun

Související články