Středa 29. května 2024, svátek má Maxmilián, Maxim
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Trénink národního týmu: Voženílek na přesilovce, mimo zůstává Kousal a Lenc

Čeští hokejisté na středečním tréninku v O2 areně. foto:  Michal Růžička, MAFRA

Čeští hokejisté se sešli na druhém tréninku před domácím mistrovství. Stejně jako v úterý se na ledě pražské O₂ areny objevilo všech 22 hráčů se třemi gólmany. Cvičení, kterých se účastnily kompletní pětičlenné formace, se netýkalo útočníků Radana Lence a Pavla Kousala, kteří tak zřejmě zůstávají mimo sestavu.
  10:43aktualizováno  12:15

České formace na druhém tréninku

Červenka – Sedlák – Kaše
Gudas – Krejčík

Palát – Tomášek – Kubalík
Kempný – Rutta

Voženílek – Kovařčík – Stránský
Hájek – Kundrátek

Flek – Kondelík – Beránek
Ščotka – Špaček

Hráči vstupovali na led s lehkým zdržením, místo naplánovaných deseti hodin začal trénink zhruba o patnáct minut později. Netrvalo ale dlouho a hokejisté se seskupili do jednotlivých formací.

Nácviky rychlého přechodu do útoku a hry v útočném pásmu se obešly bez dua Lenc – Kousal, které pozorně vyčkávalo buď vestoje u mantinelů, nebo vsedě na střídačce.

V konkrétních modelových situacích pomáhali také členové realizačního týmu. Trojice koučů Jiří Kalous, Tomáš Plekanec a Marek Židlický se snažila vytvořit polopropustnou hráz ve středním pásmu, jež musely hokejisté překonat.

Mezitím hlavní trenér Radim Rulík mocně foukal do píšťalky, občas své svěřence pochválil, někdy vyřkl připomínku.

„Musíme zapracovat na všem. Třeba teď pracujeme na souhře, především v defenzivě. A samozřejmě přesilovky a oslabení k tomu jednoznačně patří. Budeme trénovat i vhazovaní a situace po nich, protože Finové jsou v tomhle velice silní,“ vyprávěl po tréninku.

Na závěr došlo také na nácviky přesilových her. První pětici vedl od modré čáry třinecký obránce Tomáš Kundrátek, před sebou měl na stranách Davida Tomáška a Dominika Kubalíka, na středu a před brankou figurovali Ondřej Palát s Danielem Voženílkem.

Druhou formaci dirigoval mladý bek David Špaček, jenž by se tak mohl dostat i do základní sestavy pro duel s Finskem, nejspíše na pozici sedmého obránce.

Doplnili ho Ondřej Kaše, Roman Červenka, Matěj Stránský a Lukáš Sedlák.

Ve čtvrtek už by se k reprezentaci měl připojit David Kämpf, který po vyřazení z prvního kola play off NHL v úterý sedl na letadlo v Torontu.

„Bude zařazený jako třetí centr. Na tuto pozici jsme měli víc variant, ale dával nám největší smysl. Navíc bude v tempu. Bude připravený i na Finy. Všichni v realizačním jsme se shodli, že je nejlepší přiletět a hned do toho naskočit,“ řekl Rulík.

Autor: