Zádrhel v pohádce, Hladký nemá po postupu do Premier League novou smlouvu. Chci chytat za Ipswich, přesvědčuje

Hotovo, splněno. Český gólman Václav Hladký by si v třiatřiceti letech mohl užívat splněného snu, když v brance Ipswiche vychytal klubu postup do Premier League. Tak jednoduché to ale nebude. Jeho současná smlouva končí v červnu, co bude dál? Volným hráčem se prý nestane. „Chci chytat za Ipswich v Premier League víc než třeba dělat dvojku v Arsenalu,“ uvedl Hladký v podcastu Kudy běží zajíc. I když tvrdí, finanční podmínky nehrají zásadní roli, není s nabízenými podmínkami spokojený.

Zádrhel v pohádce, Hladký nemá po postupu do Premier League novou smlouvu. Chci chytat za Ipswich, přesvědčuje

„Peníze nikdy nebyly tím, co mě nejvíc motivovalo, stačí se podívat na moji kariéru pět let nazpátek. Ale v Ipswichi jsem tři roky a můj vztah s klubem se vyvíjí," nechal se slyšet zkušený gólman.

O nové smlouvě se začal s šéfy klubu bavit už v listopadu. Klubové vedení mělo zájem řešit nový kontrakt. Jenže v tu chvíli nastal zádrhel. "Problém byl v tom, že mě kupovali ze čtvrté ligy a měli mě tady za nějaké peníze. Ale už před Vánocemi byla moje pozice absolutně jiná,“ hlásí Hladký ve zmiňovaném podcastu, z nějž cituje inFotbal.cz. Stal se jasnou klubovou jedničkou a velkou oporou týmu.

Spolu s agentem nastolil vedení klubu své požadavky, jenže šéfové Ipswiche měli na věci jiný názor. "Jednání začala úplně někde jinde, než jsme očekávali. V únoru nebo březnu jsem našemu řediteli řekl, že stoprocentně mám zájem podepsat, nikam se netlačím a nechci řešit nic jiného. Ale že to musí být za určitých podmínek, protože moje pozice je jiná,“ vykládal Hladký.

Pohádková cesta Ipswiche. Podepsán je pod ní nejen trenér McKenna, ale i český gólman Hladký

Čas běžel, Hladký v brance čaroval a Ipswich se zápas po zápase blížil k postupu do Premier Legaue. Když se vše dotáhlo, zavládla euforie. Fanoušci šíleli nadšením, jenže nová smlouva zatím stejně není na světě. „Na základě těchto rozhovorů a nějakého vývoje jsme se domluvili, že smlouvu prodloužíme po sezoně. Včera (v pondělí) jsme měli večeři a proběhlo pár small talků, že nastal čas, kdy si můžeme sednout a začít se bavit,“ řekl Hladký ve zmíněném podcastu.