Fena zlatého retrívra porodila limetkově zelené štěně. Tento jev je mimořádně vzácný

Fotografie: Depositphotos

Majitelé se nestačili divit, když jejich fenka zlatého retrívra porodila osm štěňat. Jedno mezi nimi vynikalo na první pohled. Barva jeho srsti je totiž neuvěřitelná.

Deník UPI přinesl zprávu o raritním štěněti, které se narodilo fence zlatého retrívra. Zatímco jeho sourozenci mají po své mamince zlatobílou srst, tohle štěně se od nich výrazně odlišuje. Barva jeho srsti je totiž limetkově zelená. Narození takového štěněte je vzácnost, nejedná se však o úplně ojedinělý případ. Co způsobuje toto zvláštní zbarvení?

Nevěřili vlastním očím, když fenka porodila

Velkou senzaci na internetu způsobilo jedno malé štěňátko, které se narodilo fence zlatého retrívra. Jeho majitelka Carole DeBruler provozuje chovatelskou stanici Golden Treasures na Floridě. V březnu zveřejnila video, na němž je zachycena fenka se svými malými štěňátky. Jedno z nich však mezi ostatními vyniká už na první pohled.

Barva jeho srsti je totiž limetkově zelená. A to se opravdu jen tak nevidí. Vzácné štěňátko dostalo jméno Shamrock. Jak se ale něco takového může stát? Nejde o výsledky žádného křížení ani o nemoc. Odpověď je mnohem jednodušší. Štěňátko se během porodu dostalo do kontaktu s biliverdinem, zeleným žlučovým barvivem, jež se může objevit v děloze fenky.

Muž našel v popelnici psa oblepeného lepicí páskou. Majitelka si myslela, že se pouze ztratil

V Itálii se narodilo limetkové štěně kříženci

Srst štěněte se pak může obarvit do tohoto atypického odstínu. Po několika týdnech však zbarvení mizí a Shamrockova srst bude brzy stejná jako ta u jeho sourozenců. Tento jev je mimořádně vzácný, ale může se objevit u jakéhokoliv plemene. Web Hafco například informoval o jiném limetkovém štěněti, které se narodilo na Sardinii fence křížence.

I toto štěňátko se od svých sourozenců liší limetkově zbarvenou srstí. Překvapení majitelé jej pojmenovali příznačně – Pistácie. Biliverdin štěňátko nijak negativně neovlivňuje, pouze mu na nějaký čas propůjčí skutečně kuriózní barvu srsti. Na SvětěKreativity si můžete také přečíst o opuštěném štěněti, které trpělo srdeční vadou. Díky laskavým lidem však mohlo podstoupit nákladnou život zachraňující operaci.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*