Pro ženy každého věku platí jednoduché pravidlo. Mít v šatníku pár kousků, které nikdy nevyjdou z módy. Mezi ty patří například černé sako, bílá košile, elegantní kalhoty s puky, pouzdrová sukně, černé šaty a lodičky.

Módní návraty

Pokud vás už nudí klasické kousky, zkuste trochu experimentovat. Zapojte do svého šatníku třeba barevný kabát nebo tenisky.

Mějte ovšem na paměti základní pravidlo. Nenuťte se do současných trendů za každou cenu. Noste především to, v čem se cítíte dobře.

Důležitým prvkem v šatníku jsou dokonale padnoucí džíny. Ženám po padesátce sluší ty s vyšším pasem a v tmavší barvě.

Skvělým střihem jsou například i džíny se zvonovými nohavicemi. Hit ze sedmdesátých let se opět stává trendem. Zvonáče si zamilovala například Heidi Janků.

Důraz by měly po padesátce dát i na vhodný výběr materiálu. Správnou volbou je například kůže nebo vlna. Přešlap neuděláte s kvalitní koženou bundou nebo kabátem s dvouřadým zapínáním. Skvělým doplňkem je i delší kardigan.

Trendy pro letošní rok

Dalším tématem jsou šaty. Správnou volbou jsou například ty zavinovacího typu. Pokud vás trápí tlustší ruce, vyhněte se šatům na ramínkách. Vyberte si raději ty s dlouhým rukávem a své nedostatky zakryjte. Nemusíte se nutně zahalovat do dlouhých šatů.

Velmi trendy a slušivá je i midi délka. V létě vsaďte na košilové šaty. Tento střih lichotí každé postavě. Delší šaty košilového střihu si oblíbila například Mahulena Bočanová. Často se v nich ukazuje i v seriálu Ordinace v růžové zahradě.

V letních měsících vsaďte na široké lněné kalhoty. V posledních letech jsou velkým hitem culottes kalhoty, které jsou v délce nad kotníky. Ženy s vyšší postavou si můžou dovolit dlouhé palazzo kalhoty. Takový styl sluší například Ivaně Chýlkové. Populární herečka platí za jednu z nejlépe oblékaných žen.

K takovým kalhotám jsou ideální popover halenky. Jde o halenku, která postrádá typické knoflíčky. Nezapíná se vepředu. Místo toho má výstřih do V. Obléká se přetažením přes hlavu. Oblíbila si je i herečka Jana Paulová.

Nezapomínejte na doplňky. Oživte svůj outfit vhodným výběrem hodinek, prstýnku či náušnicemi.

Inspirujte se například Dagmar Havlovou, která miluje výrazné, designové kabelky. Právě správně zvolená taška dokáže outfit dokonale podtrhnout.

Zdroje: Svět ženy, Blesk pro ženy, Pro Ženy

Související články