Pohřební ceremoniál se proměnil v noční můru. To, co udělal jeden z účastníků, vyústilo v soudní spor

Fotografie: Depositphotos

V Soluni, v srdci Řecka, došlo na hřbitově k incidentu, který otřásl klidnou atmosférou pohřebního obřadu a změnil se na polemiku o lidských emocích a rozhodnutích.

To, co mělo být uctivým rozloučením se zesnulým, se stalo scénou napětí a násilí, když jeden muž čelící citovému výbuchu zasáhl svou švagrovou mramorovým křížem během pohřbu svého bratra. V listopadu 2021 na hřbitově ve vesnici východně od Soluně došlo k dramatickému zvratu, kdy se 60letý muž stal aktérem tragického incidentu.

Pohřební ceremoniál se změnil v tragickou událost

Během posledního rozloučení se svým bratrem reagoval na slova pronášená jeho švagrovou, která se, jak se zdálo, dotkla citlivé struny jeho nitra. Bez váhání vyrval mramorový kříž z nedalekého hrobu a zasáhl ženu do hlavy. Podle webu Newsitamea toto vyvolalo nejen paniku a chaos mezi truchlícími, ale také následné právní následky pro pachatele.

Soudní proces, který následoval po této tragické události, nabídl podrobný pohled do psychiky, emocí a rozhodnutí zúčastněných osob. Muž byl usvědčen z ublížení na zdraví a byl odsouzen k trestu odnětí svobody na pět měsíců s podmíněným odkladem na tři roky. Podle údajů na stránce Reddit soud vzal v úvahu polehčující okolnosti.

Fotografie: Silar / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Takový pohřeb Česko a Slovensko nezažilo. Milovaný herec se na smrt připravil ve velkém stylu

Zohledněna byla i provokace

Bezúhonný život obžalovaného a také provokace a citové rozhořčení, které bylo považováno za spouštěč konfliktu, bylo zohledněno jako polehčující okolnosti. Během soudního procesu vyšla najevo složitost vztahů mezi účastníky události. Emocionální napětí a nedorozumění hrály klíčovou roli v eskalaci konfliktu.

Údajně kontroverzní výrok o odpuštění hříchů, který pronesla žena během pohřbu, vyvolal reakci muže, který se bránil tím, že tvrdil, že žena sama ztratila rovnováhu a upadla do hrobu. Nejedná se ale o jediný kontroverzní pohřeb, o kterém jsme čtenáře deníku SvětKreativity informovali. Nedávno jsme psali o pohřbu herce, který se na svůj poslední den připravil ve velkém stylu.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*