Slavnostní otevření druhé části Centra služeb Kostka pokračuje dnes do 18. hodiny kulturním programem a dnem otevřených dveří

Kulturní program a den otevřených dveří při příležitosti  slavnostního otevření nově dokončené druhé etapy rekonstrukce vily v Kvapilově ulici, sídla Centra služeb Kostka, kde Cesta životem bez bariér poskytuje komplexní služby pro handicapované děti a mladé dospělé, pokračuje dnes 8. května až do 18. hodiny. Zájemci se mohou přijít pobavit a zároveň se seznámit s širokou škálou poskytovaných služeb pro handicapované děti, mladé dospělé a jejich rodiny.

Po slavnostním přestřižení pásky, kterého se spolu se zakladatelskou a ředitelkou organizace Cesta životem bez bariér Petrou Hnátovou ujali mimo jiné herec a moderátor Pavel Nový, který už neodmyslitelně patří k benefičním plesům Cesty životem bez bariér, dále Tereza Řezníčková, patronka Cesty životem bez bariér z adventního benefičního koncertu České televize, Denisa Sýkorová z firmy Philip Morris, Martin Hrabánek, krajský radní pro oblast sociálních věcí, starosta obce Paběnice Václav Kunášek, který organizaci dlouhodobě podporuje a také kolegové i uživatelé služeb. Až do 18. hodiny pokračuje kulturní program na zahradě, koncert folkové kapely Napohodu Jaroměř a recitál Františka Pokorného. V úvodu programu vystoupil pěvecký sbor Palášek při ZŠ Jana Palacha. V podání dětí, uživatelů služeb ve spolupráci s divadélkem Kůzle měli návštěvníci příležitost zhlédnout reprízu pohádky.

Cesta životem bez bariér pomáhá handicapovaným dětem a jejich rodinám již od roku 2006. V roce 2019 slavnostně otevřela v části vily v Kvapilově ulici Centrum služeb Kostka, kde poskytuje rehabilitační služby, pohybovou terapii therasuit, odlehčovací ambulantní a terénní sociální služby. Součástí objektu je i komunitní centrum. Díky nově dokončené rekonstrukci zbývající části vily se služby Centra služeb Kostka v Kvapilově ulici rozšíří i o ergoterapii, nově je k dispozici tělocvična s prvky senzorické integrace a také cvičný byt. Novinkou je recepce s obchůdkem, ve kterém může veřejnost zakoupit rukodělné výrobky klientů i cukrovinky, cookies, které napekli pod vedením šikovných kuchařek.

M. Pravdová

Zavřít menu