Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

semifinále - odvety
08.05.2024 18:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lucas Beltrán (© AFP)

Fiorentina si po drtivém závěru v Bruggách napodruhé zahraje o trofej Konferenční ligy

Fiorentina remizovala v odvetném utkání semifinále Konferenční ligy v Bruggách 1:1 a díky náskoku z úvodního utkání postoupila do finále. Belgický tým se i přes ofenzivní převahu Fialek dostal už ve 20. minutě do vedení zásluhou Hanse Vanakena, jenž skvěle navázal na zásah z prvního měření sil. Zlatý gól pro celek z Florencie ovšem po velkém tlaku vstřelil z penalty v 85. minutě Lucas Beltrán. Italské mužstvo si tak zahraje o trofej třetího nejvýznamnějšího evropského poháru druhý rok po sobě.

Hráči průběžně devátého celku italské nejvyšší soutěže v úvodním měření sil Bruggy výrazně přestříleli, jenže výsledné skóre tak jednoznačné nebylo. Jednogólový náskok nakonec loňskému finalistovi obstaral až v 91. minutě střídající M’Bala Nzola. Belgického zástupce ovšem nemohly Fialky odepisovat, zaváhání ve Florencii totiž bylo jeho jediným klopýtnutím za poslední měsíc.

Fiorentina po úvodním tlaku polevila a pykala za to už ve 20. minutě, kdy rychlý protiútok gólově zakončil původně centrovaným balonem Vanaken. Hosté málem přišli s bleskovou odpovědí, když brankář Simon Mignolet nejprve skvěle pozičně vychytal Nicoláse Gonzáleze a následná dorážka Andrey Belottiho proskákala těsně vedle levé tyče.

Před půlhodinou hry mohl navýšit náskok Michal Skóraš, v tutové situaci ale zaspal a o míč jej na poslední chvíli obral obránce. Ve velmi ofenzivně laděném prvním dějství se blýskl ještě Christian Kouamé raketovým halfvolejem do břevna, od kterého se balon odrazil přímo na brankovou čáru, odkud se vrátil zpět do pole, a Belgičané tak odešli do kabin jen s těsným náskokem.

Vyrovnaný celkový stav série nepřispěl pokračování útočných hodů a týmy po návratu z kabin podnikaly jen výpady ze zajištěné defenzivy. Fiorentina postupně začala klub ze země čokolády nahlodávat v předbrankovém prostoru a nebýt nouzové hlavičky Joela Ordóňeze, tak mohl skóre snadno dorovnat na zadní tyči číhající Dodô. V 72. minutě už se kromě fanoušků domácího celku rozechvěla také branková konstrukce, kterou z přímého kopu napálil Cristiano Biraghi.

Chvíli nato zazvonil na pravou tyč Kouamé a defenziva modročerných byla v naprostém rozkladu. Fialky se v 85. minutě dočkaly odměny za aktivní výkon, když se po hrubém faulu v šestnáctce postavil k bílému puntíku Beltrán, jenž balon poslal po zemi přesně k levé tyči. V pozdních minutách nastavení předvedl skvělé reflexy brankář Pietro Terracciano, který vykryl přízemní pokus Vanakena.

Bruggy tak sice nedopustily teprve druhou domácí porážku napříč soutěžemi v sezoně, do finále však neproklouzly. Jeho součástí naopak bude Fiorentina, která 29. května změří v Aténách síly buď s Olympiakosem, nebo s Aston Villou.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (13)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
Pharrell

Zatím nic moc no . Club Bruggy domácí zatím vedou 1:0 nad Fialkami z Fiorentiny . Ale třeba to ještě i otočí na výhru hostí no .

Reagovat
Truffaldino

Mě se ten fotbal líbí, Fiore spálila dvě tutovky.

Reagovat
Pharrell

To jo . Když takhle budou pokračovat i 2 pol. tak věřím že další šance už promění a otočí to ve svůj prospěch . Horší by samozřejmě bylo kdyby ještě dostali na 2:0 ale to zatím od Bruggy nehrozí no .

Reagovat
mistr129

Co to je za penaltu zas?

Reagovat
Coutinho10

velká smůla pro Bruggy, když mu tam vběhne hlavou...bohužel

Reagovat
Truffaldino

Doda bych bral do AS, ale nesměl by házet auty do běhu soupeře.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Viola ho koupila za 15, kolik by asi stál se 3 lety smlouvy.

Reagovat
Sigma Olomouc

Barák

Reagovat
MarcoBanco

Snáď už to finále zvládnu

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
Pharrell

Reagovat
pantondavo

Zlatý gól?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele