Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Hisense ukázal Canvas TV nejen pro zobrazování fotek a umění

9.5.2024, Milan Šurkala, aktualita
Hisense ukázal Canvas TV nejen pro zobrazování fotek a umění
Hisense ukázal novou televizi CanvasTV. Ta vedle klasické funkce televize může fungovat také pro zobrazování různých fotografií nebo umění v době, kdy se nepoužívá. Má být levnější než obdobné řešení od Samsungu.
Společnost Hisense poodhalila nové televize CanvasTV, které nabízí podobnou funkčnost jako The Frame od Samsungu. Vedle klasické funkce televize totiž mají i speciální režim Art Mode pro zobrazování obsahu v případě, že se nepoužívají. Fungují tak jako jakýsi obří digitální fotorámeček nebo displej pro zobrazování umění a podobně, kdy se jas upravuje na základě okolního osvětlení tak, aby bylo obsah dobře vidět, ale současně televize minimalizovala svou spotřebu. Výhodou televizí Hisense je ale cena, která začne na 999 USD. Na téže částce sice začíná i The Frame, ale ta má jen 43" úhlopříčku. V 55" verzi, na které začíná CanvasTV s cenovou 999 USD, stojí Samsung 1499 USD, tedy o polovinu více. CanvasTV bude k mání také ve verzi s 65" za částku 1299 USD.
 
Zajímavostí mají být i výměnné rámečky, které se k bokům televize přichycují pomocí magnetů. Ve standardu jsou v designu dřeva, zakoupit ale bude možné i bílé a černé. Pokud jde o displej samotný, jde o 4K QLED s protiodrazivou vrstvou Hi-Matte. V případě HDR režimů tu máme podporu Dolby Vision, HDR10+ a HLG. Obnovovací frekvence je 144 Hz, máme tu pro hráče také podporu VRR, nízké latence (ALLM). Televize přináší i technologii MEMC pro vyhlazování pohybu. Operačním systémem je Google TV. Zvukový systém je typu 2.0.2.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.