První velkou lásku prožila Simona Postlerová s hercem Ivanem Trojanem. Jejich vztah trval šest let a bohužel skončil nezdarem. Rozchod pro ni vůbec nebyl lehký a pár let poté pro oba bylo velmi bolestivé, když se někde potkali. Čas ale nakonec obrousil hrany. 

“S Ivanem se vždycky rádi vidíme. Je to vynikající herec a dobrý přítel. Hodně jsme toho spolu prožili,” prozradila před několika lety herečka pro CNN Prima News. 

Podruhé se již Simona Postlerová zamilovala šťastně. Hudebníka Zdeňka hráška potkala při práci. On tehdy hrál na kytaru v orchestru Národního divadla, ona se připravovala na roli velšské princezny, jejíž součástí byl také zpěv. 

Manžela potkala v Národním divadle

Tento hudební výstup nacvičovala právě se svým budoucím mužem. Velmi rychle se z nich během zkoušek stali přátelé. “Začali jsme si rozumět s velkým R a pak jsme se vzali,” uvedla Simona Postlerová pro Novinky.cz. 

Dvojici se narodily dvě děti, dcera Jana Magdaléna a syn Damián, který trpí autismem. Při jejich výchově a náročném kombinování mateřství a herectví byl manžel pro Simonu Posterovou velkou oporou. 

Díky němu tak mohla například krátce po porodu hrát v pohádce Hora jménem Andělská. Herečka v ní ztvárnila roli princezny. 

Manžel jí na plac vozil dceru na kojení

“Manžel Zdeněk za mnou jezdil i s malou Janinkou na natáčení na kojení, a protože součástí scénáře bylo i to, že se princezně v závěru pohádky narodí miminko, režisérka Svatava Simonová zajásala, že máme vystaráno. Záběr byl tedy autentický a v náručí v něm chovám svoji malou dceru. Pro celou naši rodinu je proto právě tahle pohádka nejkrásnější vzpomínkou na dobu, která byla velmi šťastná,” zavzpomínala Simona Postlerová.

Bohužel poté ale přišly také velmi těžké chvíle. Zdeněk Hrášek totiž vážně onemocněl rakovinou, kvůli které nakonec v roce 2005 přišel o oko. 

“Šlo o melanom, tedy velmi nebezpečný druh nádoru, ale můj muž se s nemocí skutečně úspěšně popral. Dnes už je pro nás vše minulost. Zaplaťpánbůh,” sdělila tehdy herečka pro deník Blesk.

Rakovina se mu vrátila

Z vítězství nad nemocí se ale manželé bohužel neradovali příliš dlouho. “Lékaři nás varovali, že se rakovina může vrátit do jater. A to se také stalo. Tři roky se nám společně dařilo s tou mrchou bojovat, ale v neděli večer Zdeňkovi spadl cukr v krvi, upadl do kómatu a musel být převezen do nemocnice, kde pak rakovině podlehl,” popsala Simona Postlerová v roce 2016. 

Že nad nemocí nevyhraje, Zdeněk Hrášek věděl velmi dobře. Jeho velkým přáním ale bylo zemřít doma obklopen rodinou. To se mu ale bohužel nesplnilo. 

“Mluvila jsem o tom se záchrankou, aby ho nechali doma, ale nešlo to. Oni to prostě museli udělat a odvézt ho. V nemocnici jsem byla u něj, Zdeňka jsem držela za ruku a modlila se,” připomněla umělkyně těžké chvíle v rozhovoru na Frekvenci 1. Jejímu muži tehdy bylo dvaašedesát let.

Související články