Ruce máme stále na očích, proto patří mezi nejdůležitější beauty rutiny, které byste neměla zanedbávat. Krásné ruce dokážou zachránit celkový dojem i ve dnech, kdy zrovna nemáte svůj den a vaše vlasy nebo pleť zrovna nejsou v nejlepší kondici. Péče o ně začíná samozřejmě důkladnou hydratací pokožky, pokračuje v upravených kůžičkách a správné délce a tvaru nehtů a končí nějakou barvou. Pro kterou se rozhodnete? Předpokládáme, že to závisí na vaší náladě, osobních preferencích, ale třeba i na příležitosti, na kterou se právě chystáte. Určité odstíny se ale drží na vrcholu žebříčků popularity už roky, ženy si je zamilovaly a buď nenosí nic jiného nebo se k nim vrací stále dokola, bez ohledu na to, jestli je barvou roku „peach fuzz“ odstín nebo „Viva magenta“ jako v loňském roce.

Snažíme se splynout s ročním obdobím?

Profesionální manikérka Tereza Šindelářová říká, že u ní v salonu, kde se věnuje nehtové modeláži, i klasické manikúře, nejvíce frčí nude odstíny. „Asi 50 % mých klientek nosí celoročně nude odstíny a nesáhnou po ničem jiném. Výhodu u těchto barev vidím v tom, že se dají snadno kombinovat s naprosto každým kouskem oblečení. Působí přirozeně, jemně a nejsou tolik vidět odrosty. Klientky ale mění své preference i na základě ročních období. Po Vánocích a s příchodem jara si vybírají spíše jemné barvy, jako je světle růžová, světle modrá nebo vybírají světlé třpytivé odstíny. Na podzim sahají velmi často po oranžových, hnědých i nude tónech. A o Vánocích nejčastěji volí červenou a zlatou.“

Nenápadná elegance pro všechny

S oblečením, líčením, doplňky i s laky na nehty je to stejné. Hodí se mít doma základní typy, které fungují vždy a všude a vy se k nim tak můžete kdykoliv bez obav vrátit. Jak už bylo řečeno, jemné nenápadné tóny stále vedou. Docílíte s nimi vytouženého upraveného dojmu, aniž byste na sebe poutala příliš mnoho pozornosti. Působí velmi harmonicky, univerzálně a čistě, proto není divu, že nás to k nim táhne stále dokola. Ať už chodíte pravidelně ke své oblíbené nehtařce nebo si dopřáváte péči o své ruce sama doma, vsadíme se, že v poličce najdete jeden z odstínů jako je mléčná bílá, světlá růžová, béžová, světle hnědá a další varianty. „Méně je někdy více a to se mi líbí,“ říká nehtová expertka Iram Shelton.

Klasika nad klasiky

Červené odstíny patří mezi naprostý evergreen, ke kterému se ženy stále vrací. Jsou nápadné tak akorát a na přehlídkových molech ji na modelkách můžeme vidět opravdu každý rok. Možná je to i proto, že červená symbolizuje vášeň, energii a sílu? Kombinovat lze také s jakýmkoliv outfitem, ať už sáhnete po triku a džínách nebo po večerních šatech. „Červená na nehtech působí elegantně a sexy, ale ne každá žena se v červených odstínech cítí dobře. Jejich nevýhoda spočívá v tom, že jsou celkem rychle vidět odrosty,“ říká Tereza Šindelářová. Kdybyste chtěli hledat ikony mezi odstíny laků na nehty, určitě hledejte Red Revlon, OPI Big Apple Red, Dior Red Smile nebo třeba burgundskou červenou od Chanelu - Rouge Noir, který patří od polovny 90. let mezi nejžádanější odstíny laků na nehty. Burgundská temná červená se totiž také řadí mezi tóny, které působí velmi smyslně a tajemně a ženy po ní sahají nejvíce na podzim a v zimě.

Letní radosti

Nejodvážnější jsme většinou v letních měsících, kdy jezdíme na dovolené, na festivaly a máme spoustu energie, kterou chceme podpořit pozitivními tóny, což se projevuje na oblečení, stylu líčení i na našich nehtech. Paleta barev se tak mění podle vkusu konkrétní ženy. Mezi nejoblíbenější barvy patří jednoznačně třeba zářivá růžová, korálová, oranžová, fuchsiová či zářivá modrá Capri blue, která krásně ladí s průzračnou mořskou hladinou.

Zdroj: iGlanc.cz, manikérka Tereza Šindelářová, Southernliving.com, Whowhatwear.com

Související články