Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zásah občanů Řeporyjí na Pavla Novotného: Volali na něj policii kvůli vyhrožování

    V pražských Řeporyjí je živo! Starosta Pavel Novotný (43) se dostal do konfliktu s řeporyjskými občany, podle informací Super.cz na něj v úterý volali dvakrát policii. Novotný údajně vyhrožoval odtažením aut, měl být hrubý a křičet. Před příjezdem policie odjel na kole a sprostě nadával.

    Pavla Novotného (43) jsou v posledních dnech plná média. Poté, co veřejně „pohřbil“ Annu Slováčkovou (28) a sprostě se pustil do Felixe Slováčka (80) a urážel některé z členů vlády, se dostal do konfliktu i s řeporyjskými občany, kteří na svého starostu volali v úterý policii.

    Podle informací redakce Super.cz, jí volali hned dvakrát. Poprvé to bylo údajně kvůli tomu, že Novotný rozdával letáky na zaparkovaná auta s výzvou o přeparkování a výhrůžkou odtažení, podruhé proto, že měl být hrubý.

    Policii se na něj rozhodl zavolat muž, na kterého Novotný silně křičel. Než policie stihla dorazit, starosta odjel pryč na kole a prohlásil cosi o „stříkání spermatu do tváře Řeporyjí“. Letáky, které řeporyjským občanům lepil na auta, měly uvádět, že stojí na pozemku, který neslouží jako parkoviště a je možné jejich odtažení.

    Také se na letácích mělo objevit logo České televize a informace o natáčení. Občané však tvrdí, že to byl Pavel Novotný, který na auta letáky lepil. Starosta si ale za svým rozhodnutím stojí a trvá na nevinně.

    „S tím pánem jsem ve sporu delší dobu. A mám k tomu dost pádné důvody. V první řadě má u svého domu černou stavbu na obecním pozemku. Jedná se o přístavek s rozvodnou elektrickou skříní a taky navazující betonové schody, které zasahují do silnice. Aby toho nebylo málo, hned naproti parkuje svoje auta, která tam taky nemají co dělat,“ vysvětlil Super.cz Novotný.

    „Nemůžete se mi divit, že chci, aby byla odtažena, když tam nemají co dělat. Nic špatného jsem neudělal a nic nepoškozoval. Mimochodem, policie nic nevyšetřuje,“ dodal starosta. Zároveň dodal, že za touto kauzou stojí znesvářená rodina, která kope kolem sebe.

    Podle údajů, které jsou uvedené v katastru nemovitostí, je jednoznačné, že zmíněné vozy stojí na soukromém pozemku. Kromě údajného postihu za nepovolené vylepování plakátů, z toho aktéři vyšli celkem bez újmy. Záležitost tím ale ještě nekončí.

    „Mohu potvrdit, že hlídka vyjížděla do Řeporyjí v úterý hned dvakrát. V prvním případě šlo o nepovolené vylepování plakátů, které informovaly o tom, že parkování na místě je nelegální,“ řekla Super.cz policejní mluvčí Eva Kropáčová.

    Fotogalerie