Na parte Simony Postlerové fanoušky na první pohled zaujalo, že ve výčtu pozůstalých je pouze hereččin syn Damián, dcera Jana Magdalena, její manžel Dan a vnučka Magdalenka.

Nebylo žádným tajemstvím, že mezi Simonou a její matkou Janou Postlerovou došlo před mnoha lety k rozepři a od té doby spolu nekomunikovaly.

Podle kamarádky zesnulé herečky ale i přesto Postlerová své mamince pomáhala. „Jenže když se Jana přestěhovala z Ostravy do Prahy, Simča jí nabídla svůj malý družstevní byt ve Vršovicích. Hodně tím mámě pomohla,“ prozradila blízká kolegyně Blesku. „Vypadalo to, že se smířily,“ doplnil zdroj webu.

Podle uvedených jmen pozůstalých na smutečním oznámení to ale naopak působí, že rozkol pokračuje i po tragickém úmrtí herečky.

Chybí na něm totiž nejen její maminka, ale i jediný bratr, herec Alexandr Postler, který je dlouhodobém v angažmá ve Východočeském divadle v Pardubicích.

Zajímavé přitom je, že pouhý den před svou smrtí za ním Simona byla na derniéře inscenace Kdo se bojí Beatles?.

Rodinné neshody prý měly mnohem hlubší kořeny. Jana Postlerová prý nikdy nepřijala manžela své dcery, muzikanta Zdeňka Hráška.

O vnoučata neměla babička zájem

Zároveň se matka herečky odmítala starat o vnoučata, což sama přiznala svým vyjádřením po úmrtí své dcery.

„Kdo se teď postará o Damiána? To není moje věc. Má okolo sebe přece lidi, kteří se postarají,“ odpověděla na dotaz Blesku, zda pomůže s péčí o autistického vnuka.

Poslední rozloučení se Simonou Postlerovou proběhne v úterý 14. května. Nejprve v divadle a podruhé v kostele.

V 10 hodin dopoledne se otevřou dveře Divadla na Vinohradech, kde herečka působila od roku 1992. Od jedenácti pak začne rozloučení, při kterém kolegové budou držet u rakve čestnou stráž.

Odtud se smuteční hosté přemístí do nedaleké baziliky svaté Ludmily, kde proběhne mše.

„Hlavním celebrantem bude Simonin blízký přítel, kaplan olomouckého arcibiskupství Stanislav Surma,“ prozradil kněz Jakub Berka zmíněnému webu. Na závěr bude Simona Postlerová uložena pouze za přítomnosti rodiny do hrobu.

Simona Postlerová se narodila 9. listopadu 1964 v Plzni. Vystudovala gymnázium, které úspěšně dokončila a následně nastoupila na pražskou DAMU. Od roku 1992 dostala angažmá v Divadle Na Vinohradech a záhy přišly první nabídky do filmů a televize.

Herečka se objevila například v seriálech Chlapci a chlapi, Hospoda, Četnické humoresky, Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, Ordinace v růžové zahradě, Poslední sezona, Ošklivka Katka, ve filmech Noc pastýřů, Zámek v Čechách, Experti a v mnoha dalších televizních inscenacích.