Házenkáři Česka vstoupili do baráže o MS. Z Rumunska vezou do domácí odvety nadějný výsledek

Přidat na Seznam.cz

Házenkáři Česka vstoupili v Rumunsku do barážového dvojutkání s domácím celkem o účast na Mistrovství světa 2025, které se bude hrát v Chorvatsku, Dánsku a Norsku. I přes nepříznivý vývoj se našim hráčům podařilo stáhnout výsledek na rozdíl jediné branky a brněnské odvety tak vezou nadějný výsledek.

Rumunsko – Česko 31:30 (15:11)

Oba celky se rozjížděly ve vlažném tempu, po sedmi minutách svítil na tabuli stav 1:1. Češi se pak dostali více do hry a vytvořili si dílčí vedení, to ovšem netrvalo dlouho. Domácí se v bouřlivé atmosféře brzy vrátili do vedení a svoji sílu demonstrovali zejména v poslední šestiminutovce první půle. Na jejím startu totiž snižoval Piroch na 10:9, ještě do přestávky však Rumunsko díky pěti rychlým trefám odskočilo na 15:11.

I po změně stran to byli Rumuni, kdo diktoval tempo. Zejména v první desetiminutovce, kdy národní tým prohrával už 22:15 a sen o účastni na mistrovství světa se začínal vzdalovat. Svěřenci trenéra Xaviera Sabateho to ovšem nezabalili a začali manko postupně ukrajovat. V dramatické koncovce se pak prezentoval vstřelenou brankou na 30:30 český brankář Tomáš Mrkva, domácí ale přece jen překlopili misky vah na svoji stranu. Po brance Grigorase se mohlo Rumunsko radovat z těsného triumfu.

Před nedělní odvetu v Brně tak má k postupu o něco málo blíže Rumunsko, Čechy ovšem požene za postupem domácí publikum. Zápas se bude hrát ve Winning group areně, která slouží hokejistům Komety Brno a na české házenkáře tak čeká bouřlivá kulisa. Zvládnou postoupit na šampionát, který v příštím roce pořádá Chorvatsko, Dánsko a Norsko?

zdroj: handball.cz