Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Liberec byl první volba, řekl po návratu pod Ještěd brankář Petr Kváča

Nakonec si z Liberce Petr Kváča odskočil pouze na jedinou sezonu. Tu strávil ve Švédsku, kde s týmem Rögle získal stříbrné medaile. Vzhledem k tomu, že plnil roli dvojky, rozhodl se vrátit do Čech. „Kdybych se vracel do Česka, tak Liberec pro mě bude první volbou. S Filipem Pešánem jsme navázali kontakt a šlo to v podstatě samo,“ řekl v rozhovoru pro klubový web.

Na švédské angažmá přesto vzpomíná pozitivně. „Nabral jsem tam spoustu zkušeností. Z mého pohledu to byla úspěšná sezóna, protože získat stříbrnou medaili za jeden rok ve Švédsku, to snad ani jinak hodnotit nejde. Jsem na sebe pyšný, že jsem se popasoval s rolí, kterou jsem v klubu dostal,“ řekl.

V dobrém bral i fakt, že plnil roli dvojky. „I díky tomu, že jsem několikrát jenom seděl na střídačce, se mi naskytla příležitost ty jednotlivce sledovat. Člověk čerpá, pozoruje a učí se i jiným způsobem,“ dodal.

Rok ve Švédsku se snažil využít pro svůj další rozvoj. „Poznal jsem ale nové osobnosti, viděl jiné hráče, jak se chovají v různých situacích. Přece jen ten ročník nebyl procházka růžovou zahradou, pak ke konci se to ale díky úspěšnému play-off otočilo,“ řekl.

V Liberci od nové sezony vytvoří silnou brankářskou dvojici s Danielem Králem. „Ta jeho tvrdá každodenní práce, kterou tu odváděl už během mého působení, se mu vyplatila. Je to super vizitka nejen pro něj, ale i pro celou organizaci, kde za poslední dobu vyrostl třeba i Jakub Rychlovský či jiní. Je to úkaz toho, že se tu dělá něco dobře,“ popsal Kváča.

V kabině se potká se spoustou známých tváří, stejné to ale podle něj nebude. „Těšil jsem se moc, protože se vracím do známého prostředí. I vlivem toho, že jsme každý sbírali zkušenosti někde jinde, je to samozřejmě trochu jiné. Někteří sice už ukončili kariéry, ale i tak je tady mohu pořád vídat, což je za mě parádní. Čeština už mi v kabině celkem chyběla,“ uvedl.

Tygry ale sledoval i ve Švédsku. „Hrací dny se nám nekřížily, protože ve Švédsku se hraje ve čtvrtek a sobotu, tady to vychází na pátek a neděli, takže ten prostor na to byl. Bylo skvělé sledovat, co tady kluci předváděli. Upřímně, když jsem si pustil jiný tým, tak mě to tolik nenadchlo. Liberec hrál hodně útočně, což je pro diváka vždy zábavné, a celé to vyvrcholilo tou sérií se Spartou,“ řekl.

Do příští sezony si nechce dávat žádné konkrétní cíle, chce být ale jedním z lídrů týmu. „Mým aktuálním cílem je být vzorem, ať už pro někoho mladšího z týmu nebo pro lidi z okolí. Máme spoustu mladých fanoušků, kteří jednou chtějí být jako Jakub Rychlovský či Daniel Král. Já osobně bych chtěl jít podobně příkladem. Na tohle se tu v loňské sezóně hodně apelovalo, ale co si tak pamatuju, tak tomu tady bylo vždycky napříč organizací. Mimohokejové cíle jdou totiž ruku v ruce s těmi hokejovými,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec/Jiří Princ

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, petr kváča

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec byl první volba, řekl po návratu pod Ještěd brankář Petr Kváča  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.