Svátek jídla na Chodsku. Chystá se Street food festival
Streetfood, zdroj foto: Pixabay
Streetfood, zdroj foto: Pixabay

Svátek jídla na Chodsku. Chystá se Street food festival

9 května, 2024 0 Od Pavel Žižka

Máte rádi jídlo? Tak to byste 18. května neměli minout město Kdyně. Mezi Domažlicemi a Klatovy totiž budete moci ochutnat to nejlepší ze světového street foodu.

Právě v sobotu 18. května 2024 se v Kdyni koná již na 2. ročník akce STREET FOOD FESTIVAL ve Kdyni. Od 10 do 18 hodin se bude hodovat na místním náměstí. Vybírat budete moci ze široké nabídky streetfoodových specialit, čerstvých ryb i šťavnatých burgerů.

Organizátoři slibují i hodně exotických chutí. Ochutnáte tradiční pokrmy Indonésie a zjistíte také, co se vaří v Africe. V nabídce bude i pikantní pljeskavica, pálivé dobroty bohaté na chilli, a dokonce i hmyz. Prostě pro každého něco.

Potrpí si váš zmlsaný jazýček spíše na sladkosti? Pak vám chutě budou dělat třeba dozlatova usmažené koblížky, křehké vafle či lehké makronky. A chybět nebude ani hudební doprovodný program. Připravena bude tvořivá dílna s kdyňským klubem Klubíčko a děti si jistě užijí i malířský koutek. Bude pro ně přichystána i dětská kuchyňka, houpačky a kolotoč, houpací sítě na lípách. Bude se také malovat křídami na chodník a v parku je připravena stopovačka. I nejmenší si tak rozhodně přijdou na své.

zdroj: město Kdyně