Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Drogerie ROSSMANN spolu se svými zákazníky věnovala 2 000 000 Kč potřebným

První letošní vlna charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ je za námi. Zákazníci drogerie ROSSMANN v rámci ní mohli v mobilní aplikaci věrnostního programu ROSSMANN CLUB opět přidělit libovolný počet svých nevyčerpaných bodů a pomoci přerozdělit 2 000 000 Kč mezi příběhy, ve kterých figuruje nejen fyzický handicap, ale i psychická zátěž a onemocnění duše, které sice nejsou na první pohled tak patrné, ale hrají v životě člověka rovněž zásadní roli. 440 845 Kč bude použito na zlepšení mobilní aplikace FandiMat, jež slouží na pomoc maminkám samoživitelkám, za 996 553 Kč budou pořízeny invalidní vozíčky pro dvojčátka Amálku a Natálku, jejichž život ovlivnila dětská mozková obrna a 562 602 Kč směřuje na pomoc uzdravení raněných duší sester Elišky a Gábiny.

Drogerie ROSSMANN se od roku 2009 aktivně věnuje společenské odpovědnosti, do které spadá i charitativní činnosti. V roce 2024 tak aktivně pokračuje ve svém charitativním projektu KDE SRDCE POMÁHÁ, který zjednodušuje život těm, kteří nemají tolik štěstí.

„Děkujeme všem našim zákazníkům, kteří se zapojili do další vlny našeho charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ. Moc nás těší, že ROSSMANN CLUB spojuje komunitu lidí se srdcem na správném místě,“ říká Olga Stanley, manažerka komunikace sítě drogerií ROSSMANN.

FandiMat – aplikace, která pomůže darovat věci potřebným
Aplikaci FandiMat využívá už několik tisíc lidí a propojuje tak ty, kteří chtějí pomáhat, s těmi, kteří takovou pomoc potřebují – ať už jde o samoživitelky, seniory a seniorky, rodiny v nouzi, handicapované nebo konkrétní neziskové organizace a jejich klientky a klienty. Díky FandiMatu se zatím podařilo propojit stovky lidí a doručit pomoc tam, kde je tolik potřeba. Zároveň FandiMat podporuje udržitelnost tím, že starším věcem dává nový život a smysl. 440 845 Kč vybraných zákazníky drogerie ROSSMANN umožní aplikaci dále provozovat a vylepšit její fungování tak, aby sloužila ještě většímu počtu lidí a propojovala snadněji ty, kteří pomoc nabízejí, s těmi, kteří ji potřebují.

Invalidní vozíčky pro dvojčátka
Amálka a Natálka jsou šestileté holčičky, které měly těžký start do života. Ačkoli bylo mamince od počátku těhotenství špatně, všechna vyšetření byla vždy v pořádku. Do okamžiku akutních problémů spojených s krvácením a předčasného narození holčiček v 29. týdnu s porodní váhou jen lehce přes kilo. Ačkoli se holky o svůj život popraly, po půl roce se rodiče dozvěděli jejich diagnózu – dětská mozková obrna. 996 553 Kč díky zákazníkům drogerie ROSSMANN půjde na nákup invalidních vozíků, které poskytnou Amálce a Natálce nejen větší komfort, ale především možnost lépe se zapojit do běžných denních aktivit a být více samostatné.

Uzdravení raněných duší sester Elišky a Gábiny
Sestry Eliška a Gábina se ocitly v důsledku neutěšené situace a vztahů v rodině na pokraji duševní propasti. 11letá Eliška je tichá a ostýchavá dívka. Má jediné přání, aby její maminka a sestra byly v pořádku. Dnes 18letá Gábina trpí již 3 roky duševním onemocněním – od 15 let bojovala s anorexií, která ji málem stála život. Na poslední chvíli byla hospitalizována, ke všemu se však bohužel přidaly další diagnózy, úzkosti a deprese. S mladší Eliškou je možné ještě pracovat, aby se její psychické zdraví nedostalo do nevratného stavu jako u její starší sestry. Ačkoliv maminka Anna zůstala s dcerami sama a také má zdravotní problémy, snaží se svým dcerám dopřát maximum a doufá, že díky odborné pomoci všechny dosáhnou stabilizace jejich psychického stavu. 562 602 Kč putuje na pokrytí nákladů na psychoterapie, nutriční poradenství a další terapie, které povedou ke stabilizaci duševního stavu těchto mladých dívek.

Více informací o charitativním projektu naleznete na webu www.rossmann.cz/pomahame a na sociálních sítích společnosti.

Zdroj a foto: ROSSMANN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *