Hlavní obsah

Trendy svatební šaty 2024. Vládnou rozparky, mini délky i průhledné materiály

Foto: Jemal Countess, Gettyimages.com

Foto: Jemal Countess, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čisté linie, korzety, třpyt, ale i rafinovaná mini délka, rozparky nebo poloprůhledné látky. To jsou hlavní svatební trendy pro rok 2024. Kochejte se nádhernou krejčovinou slavnostních rób a vyberte si na svůj den tu nejkrásnější.

Článek

Představu o svatebních šatech můžete mít jasnou, ale není na škodu si prohlédnout současné trendy. Co se nosí? „Nevěsta si může vybrat jak z klasiky, což znamená korzet a velkou sukni, tak i z modelů v minimalistickém stylu. Trendem posledních let jsou šaty na ramínka nebo s holými zády,“ říká módní návrhářka Helena Mertlová, která navrhuje svatební šaty na míru.

Nadčasový styl: Mořská panna, boho, žádné obruče

Střih samozřejmě podléhá trendům, ale vždy jde především o to, jaké šaty sluší právě vaší postavě. „Nadčasový střih je takový, který podtrhne ženské křivky. Nicméně zvýraznění pasu a velká nadýchaná sukně, to je střih, který se bude neustále opakovat,“ uvádí návrhářka. Upouští se však od spodniček s obručí, které drží sukni ve strnulém tvaru. Lépe vypadá, když sukně splývá, a je jedno, zda se jedná o nadýchanou, nebo tenkou variantu.

„Pokračujícím trendem je používání třpytivých materiálů, ale zůstává velká různorodost modelů. Minimalistické, královské, sexy úzké i romantické venkovní šaty. V oblibě zůstávají rozparky,“ doplňuje trendy Vladimíra Blažková ze svatebního domu Nuance. Nejpoužívanější materiály pro rok 2024 jsou pak krajka, tyl, krep, šifon nebo satén. Také platí, že off-white odstín, tedy tlumená bílá je nejvíc trendy.

Svatební trendy v sezoně 2024

Podle pražského salonu Maya budou letos vévodit krajky s 3D květy, vysoký rozparek nebo samostatné rukávky, kterými můžete měnit look podle nálady. Dalším z trendů je také poloprůhlednost materiálů nebo přiznané šněrování korzetu.

  • V salonech vám vyjdou vstříc vašim přáním i požadavkům. S šaty je možno i kouzlit a upravit je na míru tak, jak by vás možná ani nenapadlo - zúžit v pase, vyměnit prsní vycpávky nebo upravit ramínka, i když jsou vykládaná korálky.
Foto: JP Yim, Gettyimages.com

Svatební trendy podle newyorského fashion weeku, který proběhl v dubnu. Korzet stále boduje a také jsou k vidění čím dál více mini délkyFoto: JP Yim, Gettyimages.com

Netradiční svatební šaty

Svatební trendy jsou čím dál víc osobité. Šaty by měly doplňovat a podtrhovat osobnost nevěsty a také stylem odpovídat místu, kde svatební obřad probíhá. Nemusíte se nechat ale svazovat konvencemi, pokud nechcete. Popusťte uzdu fantazii a svěřte se do rukou návrhářek, s jejichž pomocí si můžete nechat vytvořit šaty vašich snů. A rozhodně nemusíte mít jen jedny svatebky po celý svůj velký den.

Svatební hosty můžete jako nastávající nevěsta přivítat v minimalistických slip dress, cestu k oltáři pak podniknout v nadýchaných šatech pomněnkové barvy, ve kterých budete vypadat jako Alenka v říši divů. První tanec zahájit v diorovské sukni se sexy motorkářskou bundičkou a afterparty protančit v květované minisukni á la Twiggy,“ popisuje designérka Tereza Rosalie Kladošová, která před pár dny představila svoji svatební kolekci.

Aktuální svatební šaty si prohlédněte ve fotogalerii:

Načítám