Hotel Spirit, Habitat 67 i Crusty house. Toto jsou 3 ošklivé stavby

Přidat na Seznam.cz

Každý z nás si určitě chválí svůj dům, nebo něco, co si postavil na zahradě. Ne vždy se takové stavby dotknou spektra krásy. Podívejte se na těchto pár staveb, které jsou lehce zvláštní.

Hotel Spirit, Bratislava

Ve skutečnosti se jedná o hotel. Hotel Spirit, Bratislava, ale je tak neobvyklý, že patří na tento seznam. Vypadá jako hromada pestrobarevných odpadků a je tak ošklivý, že je vlastně docela cool. Stejně šílené jsou i pokoje. Ubytovat se tu můžete už od 39 eur za noc, což je kolem 1 000 korun.

Habitat 67, Montreal

Brutalistická architektura vždy rozdělovala názory. Habitat 67, pozoruhodné sídliště v Montrealu, navrhl architekt Moshie Safdie jako součást své diplomové práce na McGillově univerzitě. Vyhrazená architektonická památka, která byla na místní úrovni velmi oslavována, má šedobéžové moduly naskládané na sebe a tvoří 148 obytných domů.

Crusty house, Belgie 

Další ošklivý belgický dům, ačkoli fasáda tohoto domu vypadá velmi přirozeně, podivný design na jeho bocích mu zajišťuje zasloužené místo na tomto seznamu. Mnozí dodnes přemýšlí nad tím, co si architekt myslel, když přišel s tímto ošklivým doplňkem k přirozeně vypadající nemovitosti.

Zdroj: Lifesycle, Loveproperty, Archup