Kouzelný audio zmizík od Googlu v praxi videa

Kouzelný audio zmizík od Googlu v praxi [videa]
2024-05-10T13:41:21+02:00
• 10. 5. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google naskočil na vlnu AI funkcí stejně jako jiné společnosti. Snaží se nabídnout praktické funkce místo jen generativní služby pro text a obrázky, byť i to nabízí. Na svých smartphonech hodně propaguje schopnosti svých procesorů Tensor G, které jsou více optimalizované pro AI funkce. Mnohé novinky jsou omezeny prvně pro Pixely, ale následně se stejně dostanou i na další zařízení. Jednou z novějších funkci je Kouzelný audio zmizík, který lze používat již nějakou dobu na mobilech Pixel. Nyní jde o podstatnější funkcí, jelikož se mobily Pixel začaly oficiálně prodávat i v Česku, a to nejen prostřednictvím Google Store.

Kouzelný audio zmizík

Tato funkce slouží pro jednoduchou úpravu video nahrávky. Hodí se zejména tehdy, pokud je ve videu hodně audio šumu, ruchů, hudby nebo řeči. Prakticky jde o tři funkce. Každou z nich můžete ve videu potlačit nezávisle na sobě, případně se nabízí automatický režim.

Screenshot 20240510 062625 (1) 1080x2400x Screenshot 20240510 064940 1080x2400x Screenshot 20240510 064948 1080x2400x Screenshot 20240510 064952 1080x2400x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Jak můžete vidět výše, tak není potřeba, aby byl mobil připojená k internetu, případně aby došlo první ke zpracování videa na serverech Googlu. V první fázi aplikace Google Fotky analyzuje samotnou nahrávku a poté nabídne až možnosti redukce zvuků. Jde tedy o řeč, šum, hudbu a případně vítr. Následně můžete aktivovat automatické vylepšení, kdy se zvolí nejvhodnější nastavení, nebo si pohrát s nastavením ručně. Samotnou úpravu si můžete poslechnout v reálném čase.

My jsme tuto funkci otestovali přímo na představení smartphonu Pixel 8a. K vytvoření prvního videa o tomto mobilu použil Miroslav Pixel 8 Pro a následně použil funkci Kouzelného audio zmizíku, přičemž prostředí bylo velmi rušné. Sami můžete posoudit na ukázce níže, nebo na Twitter účtu kolegy.

Po aplikování audio úprav přímo na mobilu jsme dostali následující výsledek, který můžete zhlédnout na našich sociálních sítí Youtube Shorts, Facebook Reels, Instagram Reels nebo na TikToku.

@dotekomanie.cz

Levný Pixel od Googlu se chystá i do Česka! Pixel 8a, jaký je? #pixel8a #google

♬ původní zvuk – dotekomanie.cz

Celkem slušný výsledek s ohledem na to, že se jedná o jednoduše použitelnou funkci přímo na mobilu bez použití serverů. Bude ale záležet vždy na okolním ruchu a samotném prostředí.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

PanzerGlass S24 MP Mraz 2
PanzerGlass S24 MP Mraz 1

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat