Menu
Přihlásit se

Velký, dlouholetý bojovník proti Istanbulské úmluvě na Slovensku, římskokatolický kněz ze Žakovců, který se věnuje lidem na okraji společnosti, drogově závislým, bývalým trestancům a také lidem nemocným, Marian Kuffa, bude mít v sobotu 11. května od 9.00 hodin duchovní obnovu v branickém kostele sv. Prokopa.

Dana Jaklová Dana Jaklová
Publikováno 10/05/2024
Doba čtení 2 min.
U farára Mariána Kuffu v Inštitúte Krista Veľkňaza v obci Žakovce, Zdroj: Profimedia

Nejprve oslavovaný, kvůli genderu zatracovaný

Dokud se Marián Kuffa staral o společenské „zbloudilce“ a romské komunity u Žakovců mezi Kežmarokem a Popradem, byl vynášen do nebývalých výšin. Dokonce byl vyzýván, aby kandidoval na slovenského prezidenta. Jakmile však začal kritizovat gendrovou ideologii, padl na hranici zatracení. Není bez zajímavosti, že stejně jako prof. Petr Piťha za svá kázání, tak i Kuffa sklidil zdrcující kritiku kněze Tomáše Halíka:

„To, že ľudia s týmito postojmi môžu hrať určitú rolu v politickom živote, dokonca v oblasti kultúry na Slovensku, je naozaj veľká hanba,“ hovorí Halík na adresu Kuffu s tým, že podobný prejav podľa neho diskredituje povesť Slovenska v Európe. (Postoj.sk, 16. listopadu 2023)

V kostele sv. Prokopa v Braníku je Kuffova duchovní obnova uvedena takto:

P. Marián Kuffa je slovenský římskokatolický kněz. Parlament Slovenské republiky (Slovenská národní rada) mu v roce 2023 za jeho činnost udělil státní cenu Jozefa Miloslava Hurbana. Za křesťanskou péči o nemocné a jinak potřebné, a tedy za příkladnou práci v oblasti zdravotnictví a sociálních služeb obdržel v roce 2015, jako první laureát, Cenu Celestýna Opitze udělovanou Hospitálským řádem sv. Jana z Boha „Ordo Hospitalarius S. Joannis de Deo“ (Milosrdní bratři) viz: https://www.milosrdni.cz/o-nas/cena-celestyna-opitze/laureati/p-marian-kuffa/ . Více se o něm můžete dozvědět ve filmu České televize: „Kde končí naděje, začíná peklo“ – dokument 2003, viz: https://www.youtube.com/watch?v=35MojXBHieE. Ve farnosti v Žakovcích se věnuje lidem na okraji společnosti (bezdomovcům, odchovancům polepšovny, bývalým trestancům, dětem s „krizí identity“, osobám se sebevražednými sklony, gayům a lesbám). Také se aktivně angažuje v duchovním boji za ochranu rodin a rodinného života. Je představeným Institutu Krista Velekněze.

https://www.farnostbranik.cz/aktuality

Motto: „Milujte lidi takové, jací jsou. Čím méně si to zaslouží, tím víc je milujte. Nemilujte je podle velikosti jejich zásluh, ale podle velikosti jejich potřeb.“ 

V roce 2014 o M. Kuffovi natočila film Opři žebřík o nebe Jana Ševčíková. M. Kuffa se narodil 24. 12. 1959. Jeho kázání můžete najít na YouTube v produkci Misie Fim.

Komentáře (4)

  1. chléb a hry, češi, nekraďte…nejsme lidské bytosti procházející duchovní zkušeností, jsme duchovní bytosti procházející lidskou zkušeností…ducha má každý v sobě, netřeba žádných samozvaných prostředníků. a už se našel ten uříznutý penis ?

  2. Halík se asi moc dívá na Černé barony: „Halík, politicky! Myslete politicky, Halík!“

    Věřím prof. Piťhovi. Halík je politickým aktivistou pětidemolice a chvilkařů. Jeho podpora chvilkařů byla trapná, rozkradení fondů tím pánem v hnědém raději nekomentoval.
    Viz jeho šturmování do války s Russkem, stabilní podpora invaze vousáčů-sirotků, jeho kostel oblepený ukrajinskou vlajkou, politická kázání v kostele, protesty proti pohřbu Gotta v katedrále, nekritické vychvalování notorického převlékače uniforem rozvědčíka PePy, nekritické obdivování západní tzv. demokracie – chceme vyslat Halíka a protičeskou televizi na 24h do Molenbeeku či Malmö a pohovořit s oběťmi násilí, pokud ještě žijí, kritika Benešových dekretů a odsunu – chtělo by to uznat příčiny války a pohovořit s oběťmi genocidy ze strany Němců, obhajoba každé blbosti z EU stejně jako čtecí zařízení PePa (vousáče do každé rodiny, Green Deal, euro, zrušit veto, vrátit majetek Lichtenštejnům a dalším kolaborantům atd.).
    Možná jsou spolu s KDU na stejné výplatní listině Posselta a s Kolářem, Šafrem a Farským u CIA.

    Obhajovat Istanbul a Schwarzenberga – podle Halíka to byl šlechtitel našeho veřejného života – tak určitě, schvalováním zločinů Feriho a finanční podporou Jany Vopěnkové a dalších „modelek“.

    1. Kdo podporuje Istanbul? Pirátský náměstek Kolařík, který se proslavil násilnou scénou s manželkou a svojí asistentkou kafevaros 😁. Dále Feri, významný poslanec TOP 09, odsouzený za znásilnění, Schwarzenberg ho za to ještě pochválil a Halík mlčel.

      Uprchlý kněz Herman aspoň otevřeně za mzdu kope za Landsmanschaft a Lichtenštejnsko. Halík to dělá skrytě, jako agent CIA Šafr a další uprchlý kněz Jandourek, spolu s JX Dolezalem píšou nejblbější články na žumpě Forum 24.

  3. Mohl by mi to prosím někdo přeložit do češtiny? (to je tady takový jako oficielní jazyk) ještě bych zvládl i angličtinu, němčinu, a fráninu…
    ale tuhle Slovenskou poloRuštinu fakt absolvovat nechci…
    Děkuji
    Jiří MOC 55let

Napsat komentář