Foto: Freepik

Nintendo ukončilo placení Elona Muska za integraci do platformy X. Tvrdí se, že platforma účtuje vysoké poplatky za API, začínající na 42 000 $ měsíčně. Zdá se, že Nintendo má dost poplatků za API X (Twitter), protože tvůrce Mario oznámil, že od 10. června přímá integrace z obrázkového alba Switch na platformu Elona Muska již nebude fungovat. S odchodem Nintenda se všichni tři hlavní výrobci konzolí připojili k nativnímu sdílení obrazovky do platformy X.

Oficiální herní účet X reagoval bizarní odpovědí, která ignoruje roli společnosti Nintendo při odchodu. Tvrdí, že jejich partnerství zůstává silné a pracují na hladkém přechodu pro uživatele. Ironicky kontextová funkce čtečky X odhalila, že odchod Nintenda je přímou reakcí na změny v API, kdy X účtuje vysoké poplatky. PlayStation a Xbox již dříve odstranily integraci s X.

Wired loni informoval, že nejnižší plán Enterprise API pro Twitter začíná na 42 000 USD měsíčně, s vyššími úrovněmi až 125 000 a 210 000 USD měsíčně. Xbox opustil Muskův plán API v dubnu 2023, zatímco Sony čekala až do listopadu. I když 42 000 dolarů měsíčně nemusí pro tyto megakorporace vypadat jako mnoho, mají své limity. Rychlé sdílení obrazovek na sociálních sítích je pro ně marketingovou funkcí.

Nintendo stále umožňuje sdílení obrázků alba Switch na Facebooku, ale varuje, že by to mohlo být později ukončeno. Takže i když už nemůžete přímo sdílet obrázky na Muskově platformě, stále existují alternativy.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)