Foto: Freepik

OpenAI má v plánu revoluční inovaci pro svého chatbota ChatGPT, a to žhavě očekávanou vyhledávací funkci. Tato funkce by mohla znamenat skutečný posun v možnostech chatbota a představovat vážnou konkurenci pro Googlu. Podle informací zdroje Bloomberg se společnost právě zabývá vývojem schopnosti, která by umožnila ChatGPT prohledávat internet a poskytovat uživatelům relevantní odpovědi, doplněné o citace zdrojů.

ChatGPT by tak mohl stát na úrovni konkurenčních vyhledávačů, s tím, že by mohl nabídnout informace z různých zdrojů jako je Wikipedia či blogové příspěvky a odkazovat na původní stránky, z nichž informace čerpá. Podle Bloombergu by v jedné verzi této funkce ChatGPT dokonce mohl zobrazovat i relevantní obrázky k textovým odpovědím, což by uživatelům ještě více usnadnilo získání požadovaných informací.

Foto: Freepik

Tato nová funkce by mohla představovat velký krok vpřed ve vývoji chatbotů a jejich možností. Nicméně, podle Bloombergu, stávající verze vyhledávacího mechanismu v ChatGPT stále trpí chybami a nepřesnostmi v poskytovaných odpovědích či citacích.

Nedávné zprávy naznačují, že OpenAI již začíná implementovat tuto funkci. DataChaz na Twitteru/X nedávno oznámil existenci nové subdomény s adresou search.chatgpt.com, která však zatím přesměrovává na hlavní stránku ChatGPT s poznámkou „Nenalezeno“. I když společnost tuto informaci zatím nepotvrdila oficiálně, vývoj vyhledávacího mechanismu je logickým dalším krokem v soutěži s konkurencí.

S konkurencí v podobě Google a Perplexity, která se vypracovala na miliardovou hodnotu díky svému vyhledávači s umělou inteligencí, je zřejmé, že OpenAI musí neustále inovovat a zlepšovat své produkty, aby si udrželo konkurenceschopnost na trhu.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)