Doporučujeme

Tenistky Krejčíková a Siniaková v objetí po vítězství v Tokiu (1. srpna 2021)

Tenistky Krejčíková a Siniaková v objetí po vítězství v Tokiu (1. srpna 2021) | foto: Michal SváčekMAFRA

Zlatý pár se v Paříži opět spojí. Doufám, že budeme obě zdravé, říká Siniaková

  • 3
Tenisové šampionky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, majitelky zlatých medailí z poslední olympiády v Tokiu, se po podzimním rozchodu dohodly, že na blížících se hrách v Paříži deblový pár znovu utvoří. Siniaková oznámila novinu v pátek na turnaji v Římě.

Posbíraly spolu sedm grandslamových titulů. Před třemi lety získaly první české tenisové zlato z olympijských her. Po minulé sezoně si ovšem daly pauzu a do té současné si našly nové parťačky. Siniaková, která dočasnou rozluku navrhla, nastupovala s Australankou Storm Hunterovou, a Krejčíková hraje s Němkou Laurou Siegemundovou.

Gigantické akce s pěti propletenými kruhy ve znaku se společně mohou zúčastnit pouze hráčky stejné národnosti. Krejčíková už dříve naznačila, že by se opětovnému spojení nebránila. A že čeká na výzvu od Siniakové.

Smíření zlatého páru? Rozhodne se brzy. Záleží na Katce, říká Krejčíková

„Míček je teď na Katčině straně,“ pravila Krejčíková pro televizní stanici CANAL+ Sport minulý měsíc ve Stuttgartu. „Iniciativa té naší přestávky vzešla od ní. Myslím si, že je na ní, aby iniciovala taky naše spojení. Já jsem jednání otevřená a ona to ví.“

Na nedávném turnaji v Madridu se obě Češky setkaly a plácly si. Zjevně si uvědomují, jaká šance na další úspěch se před nimi rozprostírá. V pavouku se jistě zařadí mezi hlavní favoritky. Pro sportovní fanoušky a celou národní olympijskou výpravu je to znamenitá zpráva.

„Všichni očekávali, že budeme hrát spolu, tak můžu potvrdit, že to tak bude,“ sdělila Siniaková v pátek odpoledne do mikrofonu CANAL+ Sport v římském Foru Italicu. „Teď doufám, že budeme obě fit. Moc rády budeme spolu obhajovat zlato.“

Vzkříšení dua K+S by tak mohlo zhatit jen nějaké zranění či nemoc. Krejčíková se shodou okolností před několika dny právě ze zdravotních důvodů odhlásila z římské tisícovky. Siniaková zatím neprozradila, zda spolu stihnou nějakou generálku, nebo v červenci v areálu Rolanda Garrose naskočí bez přípravy.

„Uvidíme,“ řekla. „Byla bych ráda, kdybychom spolu zvládly nějaký zápas před Paříží. Ale nevadilo by, kdyby se to nepovedlo. Nestalo by se to poprvé.“


Olympijské hry Paříž 2024

Letní olympijské hry v roce 2024 se uskuteční v Paříži od pátku 2. srpna do neděle 18. srpna 2024. Francouzská metropole už OH hostila v letech 1900 a 1924. Poprvé se zde bude soutěžit o olympijské medaile v breakdance, naopak z programu byly vyřazeny karate, baseball a softbal.