Tajný život stromů jako komiks pro děti

Tajny zivot stromu komiks_uvodni
Učte děti lásce k přírodě, vezměte je do lesa a nezapomeňte s sebou přibalit novou komiksovou podobu známého příběhu Petera Wohllebena o životě stromů.

Peter Wohlleben je nejznámějším lesníkem na světě a autorem bestselleru Tajný život stromů, který byl přeložen do více než čtyřiceti jazyků. Tato kniha je jeho příběhem. Nyní vychází v komiksovém zpracování. Díky svému úžasnému vypravěčskému talentu nás zavede do důvěrné blízkosti stromů, až k jejich samotným kořenům. Na jednotlivých stránkách odhaluje zázračné fungování lesa: jak se k sobě stromy navzájem chovají, komunikují spolu, umí se pohybovat a bránit. Kniha Tajný život stromů nám dovolí nahlédnout do nádherného, ale křehkého světa. Chránit stromy znamená chránit celé lidstvo.

 

Tajný život stromů – komiks

Autoři: Peter Wohlleben, Fred Bernard, Benjamin Flao
Přeložila: Blanka Carrière

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 170×228 mm
ISBN: 978-80-7670-161-8
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Tajný život stromů – komiks vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Tajny zivot stromu komiks_ukazka1

Prohlédněte si celou ukázku.

 

O autorovi

Peter Wohlleben se narodil v roce 1964 v Bonnu. Již od malička se zajímal o přírodu a původně chtěl studovat biologii. Dal ale na radu své matky a rozhodl se studovat lesnictví. Po studiích strávil přes dvacet let v zemské lesní správě, kde nejdříve pracoval jako vedoucí kanceláře a později se stal lesníkem. Zde si našel cestu k ekologickému lesnictví a organizaci túr pro turisty a kurzů pro studenty. V roce 2007 mu vyšla první kniha a během několika následujících let se stal jedním z nejprodávanějších autorů. V současnosti pracuje a vyučuje na Lesní akademii v německém Eifelu a globálně se zasazuje o obnovu pralesů. Často vystupuje v televizních programech, pořádá přednášky a semináře a píše knihy týkající se lesa a ochrany přírody. Jeho bestsellery Tajný život stromůCitový život zvířatTajná síť přírody, Naše divoké dědictvíTajemné pouto mezi člověkem a přírodou a Než stromům dojde dech nadchly čtenáře po celém světě. Za emocionálně působivé a nekonvenční zprostředkovávání vědeckých poznatků mu byla v roce 2019 udělena Bavorská státní medaile Za zásluhy o životní prostředí. Film z roku 2020 Tajný život stromů, vycházející ze stejnojmenné knihy, zhlédlo v kinech na 350 tisíc lidí.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajný život stromů – komiks

Wohlleben, Peter - Bernard, Fred - Flao, Benjamin

Kazda, 2024

Napsat komentář