Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Přijede Trump na MS? Vypadnou Češi z elitní skupiny? Sázkovky nabízí bizarní kurzy

Česká střídačka a fanoušci za ní slaví gól. foto: AP

O favoritech na zlato se mluví často, řadí se k nim Spojené státy, Kanada nebo Švédsko. Ale věděli jste, že s hokejovým mistrovství se pojí i daleko bizarnější cesty, jak si fanoušci můžou přijít na slušný obnos peněz?
  20:05

Stačí se podívat na kurzové nabídky sázkových kanceláří, neobvyklé příležitosti se rozhodla vypsat Fortuna.

O co jde?

Na první pohled by vás zaskočily dvě nabídky. Můžete si vsadit, že se do Česka pojede podívat na některý ze zápasů kandidát na amerického prezidenta Donald Trump.

Bývá poměrně časté, že se politici snaží různě proplouvat do sportovního světa a tím si nahnat přízeň nerozhodnutých voličů. Právě Trump například během minulém víkendu navštívil Velkou cenu formule 1 v Miami, kde gratuloval vítězi Landu Norrisovi.

Pokud by se v průběhu turnaje Spojeným státům dařilo, možná by se o úspěch hokejistů začal Trump zajímat.

Daleko bližší je českým fanouškům sázka na odvolání trenéra Radima Rulíka. Že by se tak stalo v průběhu domácího mistrovství, a dokonce by ho nahradil Vladimír Růžička? Pravděpodobnosti odpovídá kurz 555:1.

Vyšší čísla vypsala Fortuna už jen na dvě speciální sázky. Že v ani jednom ze zápasů nesáhne trenér k výměně brankáře (666:1) a že Češi sestoupí z elitní skupiny (1111:1).

Co možná lehce překvapuje, že věří v překonání diváckého rekordu (1,25:1). Ten už devátým rokem drží Česká republika z posledního domácího šampionátu. Tehdy na tribuny pražské O2 areny a ostravské ČEZ areny zavítalo 741 690 fanoušků.

Čeští fanoušci podporují národní tým v zápase proti Slovensku.

Vyprodané hlediště v pátek sledovalo úvodní zápas Slováků v Ostravě. Očekává se i vyprodaná O2 aréna na zápas Česka s Finskem. Plné haly by měly být také pro všechna zbylá utkání těchto týmů ve skupinách.

Fanoušci totiž zaplavovali portály pokaždé, kdy organizátoři poslali do prodeje další sadu vstupenek. Zájem měli o denní balíčky i jednotlivé lístky, k dispozici už tak zůstávají pouze méně atraktivní duely outsiderů, případně ty, ve kterých se neočekává zaváhání favoritů.

Proto mohl už na konci ledna generální sekretář šampionátu Vladimír Šafařík hlásit: „Myslím, že si vedeme s prodejem velice dobře. Našim cílem je překonat, nebo se alespoň přiblížit magickému číslu 750 tisíc fanoušků.“

Což by znamenalo vylepšení původního maxima. Zato v březnu Miloš Židík, mediální a PR manažer mistrovství, pravil, že se nad celkovým množstvím návštěvníků nepozastavují.

„S diváckým rekordem nechceme úplně operovat. Pořád se s tím pracuje a nechceme řešit, že tady bude o pár fanoušků víc,“ řekl.

Třeba v O2 areně došlo k úpravám sedadel pod televizními kamerami. Sledující u televize už neuvidí z pohledu hlavní kamery slavící ruce diváků v hale, místa totiž patří fotografům.

Tentokrát by tak fanoušci měli být spokojenější, byť samozřejmě rozhodnou zejména výsledky českého týmu.

„Domácí prostředí bude sice obrovská výhoda, ale kanadským sebevědomím ani kurzem na zlato nedisponujeme. Řekl bych, že je to i určitým pnutím v českém hokeji. Spousta názorových táborů a střetů mezi špičkami domácího hokeje víře v úspěch nepřidává,“ komentuje bookmaker Tipsportu Miroslav Hora.

Nevoli by mohly rozpoutat staré známé díry v ledu, které se staly hitem loňského extraligového play off.

A ano, i na tuhle záležitost si můžete vsadit.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!