Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Teotihuacan, pozorování velryb, Kukulkánova pyramida a večer tequila

Teotihuacan, pozorování velryb, Kukulkánova pyramida a večer tequila

Toužíte po fantastické dovolené v místě s nádhernou přírodní scenérií, křišťálově čistým mořem, bělostnými plážemi a jedním z nejcennějších kulturních dědictví na světě? Pak je Mexiko tou pravou zemí pro vás. Tropický a subtropický pás láká k návštěvě po celý rok.

Exotika s fantastickou atmosférou

Mexiko je jednou z největších zemí světa, patří i mezi země nejlidnatější. Na stovkách tisíc kilometrů čtverečních se střídají nádherné pláže, úchvatné hory, rozlehlé pouště i panenská příroda s faunou a flórou, kterou nemůžete vidět nikde jinde na světě. Objevování mayských památek, relaxace na plážích, ochutnávání skvělých specialit mexické kuchyně nebo výlety do vnitrozemí jsou jen krátkým výčtem důvodů, proč si země zaslouží vaši pozornost

Mexická nej

Městská architektura, nekončící pláže, starověká archeologická naleziště, treky okolo mexických sopek, surfování, potápění, trek do džungle, zábavné parky a úžasné botanické zahrady nebo nespočet muzeí. Mexiko uspokojí každého i kdybyste v zemi strávili měsíce, stále budete mít co objevovat. 
Nejvíce turistů míří do Cancúnu na poloostrově Yucatán, je zde nejširší nabídka hotelových resortů, od pohodlných a standardních až po ty nejluxusnější. V Cancúnu se nebudete moci nabažit nádherných pláží a teplého moře, barevný a roztodivný svět se otevírá i pod mořskou hladinou. Za nočním životem a pulzující atmosférou vyrazte na východní pobřeží, vyhledávané je letovisko Playa del Carmen s nádhernou promenádou.
Kulturní a přírodní poklady spojuje Mayská riviéra, zaplavete si s delfíny a večer můžete vyrazit objevovat historická centra měst.

Vyrazte poznat Mexiko

Cestování Mexikem je možné půjčeným autem, ale počítejte s vysokou cenou. Při rezervaci předem můžete ušetřit. Příjemné je cestování dálkovými autobusy, v turistických letoviscích je dostatečná nabídka mikrobusů. 
Během cest určitě ochutnejte tacos, enchiladas nebo chilaquiles. Ze sladkých pokrmů tres leches nebo churros. Osvěžit se můžete nejrůznějšími druhy smoothies. Večer nesmí chybět tequila, pivo nebo Margarita.

Praktické tipy na pobyt v Mexiku

Anglicky se domluvíte ve velkých hotelových resortech a v turisticky exponovaných místech. Vyplatí se znát alespoň základy španělštiny, zejména pokud chcete zemi poznávat a cestovat na vlastní pěst. To můžete jako turista bez víza, pobyt v zemi nesmí překročit 180 dní. Doporučuje se podstoupit očkování proti žloutence A a B, tetanu, břišnímu tyfu.
V zemi není tolik rozšířená platba kartou, platí se mexickým pesem, přijímány jsou i americké dolary
Určitě se nevyhýbejte specialitám u stánkových prodejců, připravují delikatesy za pár drobných. Čemu se vyhněte je pití kohoutkové vody. Vše oplachujte vodou balenou. Na trzích, v obchodech i v taxi se vyplatí smlouvat, cenu vám prodejci rádi upraví. Platí, že na ceně je třeba se domluvit předem. Personál očekává spropitné, obvyklé je přidat asi 20 % ceny.

Do Mexika po celý rok

Hlavní turistickou sezonou je v Mexiku doba od prosince do dubna, přesto můžete vyrazit po celý rok. V jarních měsících jsou v Mexiku vysoké teploty vzduchu a moře, proto se jedná o ideální dobu, kdy vyrazit do Mexika, pokud si chcete užít především odpočinek na nádherných plážích. V letních měsících je v Mexiku spalující žár a zvyšuje se pravděpodobnost dešťů až hurikánů. Proto vyrazte raději na podzim, stále se budete moci vykoupat v nádherně vyhřátém moři, ale budou panovat nižší teploty, které vám dovolí navštívit pamětihodnosti a vnitrozemí. Nejdražší pobyty se v mexických resortech prodávají v zimních měsících. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.