Hlavní obsah

Jasné bránění gólmanovi, tohle jsme viděli na brífinku, zlobili se po neúspěšné výzvě poražení Slováci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byli si jistí, že Dominik Kahun hrál před úvodním gólem Německa proti brankáři Škovránkovi nedovoleně, proto slovenští trenéři sáhli po trenérské výzvě. Neuspěli a v pokračující početní nevýhodě inkasovali podruhé. A po zápase po porážce 4:6 v úvodním utkání ostravské skupiny mistrovství světa se zlobili.

Sestřih utkání Slovensko - NěmeckoVideo: Česká televize

 
Článek

„Podle toho, co jsme viděli na brífinku IIHF před turnajem, bylo tohle jasné bránění v zákroku v brankovišti. Proto nevím úplně přesně, na základě čeho se rozhodčí rozhodli, jak se rozhodli,“ říkal asistent u slovenského hokejového týmu Peter Frühauf. „Viděli jsme to úplně jasně. Stano nemohl udělat zákrok, kterým by zachránil gól. Bylo to podle nás úplně jasné,“ pokračoval.

Na první gól čekala Ostravar Aréna, naplněná z větší části slovenskými fanoušky, skoro třicet minut. Poté gólový účet zápasu v přesilovce pěti proti třem otevřel německý útočník Kahun a odšpuntoval tím desetigólovou přestřelku.

I proto, že Slováci s trenérskou výzvou neuspěli a nabídli tím soupeři pokračování přesilové hry. A Němci toho Müllerem využili k navýšení náskoku. „Nemyslím, že to byl přílišný risk, brát si challenge. Když hráč stojí v brankovišti a sekne do brankáře, je to podle mého chyba rozhodčích. Ti jsou bohužel špatní všude,“ vykládal útočník Montrealu Juraj Slafkovský, jenž se asistencí podílel ještě ve druhé třetině na snížení německého náskoku na 1:2 a ve třetí třetině také na 3:4.

Němci dvakrát skórovali v početní výhodě, také Slovákům se podařilo přesilovku využít. Ze snížení se ve 39. minutě radovali ale jen chvíli, protože také soupeř sáhl k trenérské výzvě. Reklamoval ofsajd a uspěl. Platil až gól, kterým Libor Hudáček v 55. minutě snižoval na 3:4.

„Dvakrát jsme se dotáhli, byli hratelní. Na druhou stranu hráli velice chytře. V pěti nás dokázali přehrát, protože jsme se v defenzivní práci někdy zapomněli a nebyli jsme tam, kde jsme měli být,“ zdůvodňoval šest inkasovaných gólů třinecký útočník.

Po dalším kiksu v defenzivě ale Pfoederl pokořil Škorvánka popáté a šestou trefu přidal v 58. minutě do prázdné branky Eder. „Mám pocit, že jsme nebyli úplně zodpovědní v obraně, bylo tam víc přečíslení. Zbytečně si komplikujeme práci vzadu. Těžko se pak hraje. Škorvy (brankář Stanislav Škorvánek) podal dobrý výkon, my musíme být vzadu zodpovědnější,“ uvedl obránce Slovenska Martin Feherváry.

„Vstoupili jsme do zápasu nepřipravení, v první třetině jsme byli takoví zaskočení, nehráli jsme, co jsme chtěli. Nebylo to kvůli tlaku, spíš jako bychom byli ospalí,“ přemítal Feherváry.

V dalším utkání poměří hokejisté Slovenska v Ostravě síly s Kazachstánem (v neděli 12. května od 12.20). „Musíme najít cestu, jak na ledě jeden druhému pomoct, hrát jako jeden muž a jít si tvrdě za vítězstvím,“ nastínil jasný plán hlavní trenér Kanaďan Craig Ramsay.

  Švýcarsko - Německo dnes 16 : 20
20240523T16 : 20:00+0200
Švýcarsko vs. Německo
Švýcarsko vs. Německo
Švýcarsko
Německo
  Kanada - Slovensko dnes 16 : 20
20240523T16 : 20:00+0200
Kanada vs. Slovensko
Kanada vs. Slovensko
Kanada
Slovensko
  Švédsko - Finsko dnes 20 : 20
20240523T20 : 20:00+0200
Švédsko vs. Finsko
Švédsko vs. Finsko
Švédsko
Finsko
  USA - Česko dnes 20 : 20
20240523T20 : 20:00+0200
USA vs. Česko
USA vs. Česko
USA
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.