Hlavní obsah

NAD(H)LEDEM: Důležité dva body. Gól jsem měl za hotovou věc, před Ondrou Palátem smekám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oproti zápasům v Brně jsme se prezentovali docela agresivním pojetím hry. Finy jsme na úvod mistrovství světa porazili 1:0 po nájezdech. Kluci výborně bruslili, čtyřicet minut jsme byli jasně lepší mužstvo, akorát nám trošku vázla produktivita. Na úvod turnaje důležité dva body.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ondřej Palát překonává Sateriho

Článek

Body jsme mohli mít klidně tři. Kluci si i přes fyzicky náročný hokej vypracovali několik šancí. Jen škoda, že jsme je nevyužili. Musím říct, že na obou stranách skvěle zachytali gólmani.

Dvě třetiny jsme byli jasně lepším týmem. Ve třetí nás trochu přibrzdil brzký faul Gudase. Finové pak měli trochu navrch. Skvěle zachytal Lukáš Dostál. Moc střel na něj dlouho nešlo, ale ve třetí třetině nás podržel. Pak už to byla show nahoru dolů. Prodloužení, kde mohl rozhodnout kterýkoli mančaft. Pro diváka neskutečná podívaná.

Foto: Gabriel Kuchta, Reuters

Brankář české reprezentace Lukáš Dostál po celý zápas nepustil ani jednu střelu, zde se jej snaží překonat Fin Oliver Kapanen

Nájezdy byly vabank. Ondra Kaše i Červenka proměnili s velkým přehledem. Dopředu věděli, co udělají. Možná jim pohodu do zakončení dodali fanoušci, kteří kluky tlačili dopředu. Zase ale musím ocenit Lukáše Dostála, jak vychytal všechny čtyři Fiňáky.

Sestřih utkání ČR–FinskoVideo: Česká televize

Musím se také vrátit k neuznanému gólu Ondry Paláta. Já to viděl jako hotovej gól. Byl jsem přesvědčený, že ho rozhodčí uznají. I přestože neplatil, absolutně jsem nepochopil Ondru, z jakého úhlu tu branku dal. Tam snad ani nebylo místo, kudy se ten puk vešel. To bylo neskutečné, my se doma divili, jak to protlačil. Stál nohama metr za čárou. Škoda, že ten gól nakonec neplatil.

Pro kluky každopádně určitě důležité dva body, je na čem stavět.

Jaroslav Bednář

S národním týmem získal Jaroslav Bednář na mistrovství světa 2006 v Rize stříbro. Za reprezentaci odehrál bývalý vynikající útočník celkem 78 zápasů, v nichž vstřelil 15 gólů. Na kontě má více než 100 startů v NHL, kde hájil barvy Los Angeles a Floridy. V Rusku vybojoval titul s Omskem, zlato slavil i ve Švýcarsku s Davosem, Bernem a také v české extralize s pražskou Slavií.

Související témata:
  Švýcarsko - Německo dnes 16 : 20
20240523T16 : 20:00+0200
Švýcarsko vs. Německo
Švýcarsko vs. Německo
Švýcarsko
Německo
  Kanada - Slovensko dnes 16 : 20
20240523T16 : 20:00+0200
Kanada vs. Slovensko
Kanada vs. Slovensko
Kanada
Slovensko
  Švédsko - Finsko dnes 20 : 20
20240523T20 : 20:00+0200
Švédsko vs. Finsko
Švédsko vs. Finsko
Švédsko
Finsko
  USA - Česko dnes 20 : 20
20240523T20 : 20:00+0200
USA vs. Česko
USA vs. Česko
USA
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.