Předplatit časopis Finmag

Deset ikonických. Značky, které zná každý. Víte, kdo jim šéfuje?

Gabriel Pleska
Gabriel Pleska
11. 5. 2024
kvíz

Řeknou Apple – a hned vám naskočí Steve Jobs. Jak praví Písmo: Po ovocích jejich poznáte je. A nemusí to určitě být jenom jablka. Vyzkoušejte si to. Vzali jsme deset ikonických výrobků a značek. Dokážete poznat kdo k nim patří?

Deset ikonických. Značky, které zná každý. Víte, kdo jim šéfuje?
Steve Jobs a Apple poznání dobrého i zlého, ilustrační orbázek inspirovaný Lukášem Cranachem starším / Zdroj: Pleska / Midjourney

Jsou byznysmeni, které si s jejich produkty přímo ztotožňujeme. Tesla to je Musk. Virgin to je Branson. cestovní kancelář pro plyšáky, to je Tomio Okamura. Pár takových v našem kvízu taky najdete.

Ale taky tu máme borce, za které mluví spíš jenom jejich práce, obličeje schovávají nebo schovávali a znáte je třeba jenom podle jména. A o to jde. Nestyďte se, řekněte jméno.

1/10
Kdo založil tuhle společnost?
MetasídloZdroj: rafapress / Shutterstock.com

Zaujali jsme vás? Pokračujte...

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Ohodnoťte článek

-
3
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Gabriel Pleska

Gabriel Pleska

Redaktor, editor a uměle inteligentní ilustrátor webů Peníze.cz a Finmag.cz.

Související témata

AmazonBill GatesfacebookHenry FordJeff BezoskvízLegomark zuckerbergMcDonald’sMicrosoftpodnikání

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo