Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Obrazem: V Česku odstartovalo mistrovství světa v hokeji. Národní tým čeká na titul čtrnáct let

Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Česko od pátku hostí světový šampionát v mužském ledním hokeji. Národní tým čeká vrchol sezony, pod novým trenérem usiluje o druhou medaili za posledních dvanáct let, na samotný titul ale naposledy dosáhl v roce 2010. Radim Rulík při výběru hráčů vsadil na jistotu. Podívejte se na první den turnaje objektivem fotografa Deníku N Gabriela Kuchty.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Zápasy 87. mistrovství světa v hokeji se odehrají v Praze a Ostravě, ty první začaly v pátek odpoledne.

Zatímco diváky bavili maskoti turnaje Bob a Bobek, v obou městech jsou na následující více než dva týdny zpřísněná bezpečnostní opatření. Nad oběma halami je vyhlášena bezletová zóna.

Mistrovství se koná až do 26. května a na hladký průběh bude každý hrací den dohlížet až 1200 policistů. V Praze by jich denně mělo být zhruba

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Fotografie

Hokej

Hokejové mistrovství světa

Praha

Česko, Sport

V tomto okamžiku nejčtenější