8. PSÍ DEN S PRAHOU 13 – pozvánka, tisková zpráva

V sobotu 18. května 2024, od 10:00 do 18:00, ovládnou Centrální park Stodůlky v městské části Praha 13 (Lužiny) naši psí parťáci. Koná se již tradiční akce pro pejsky a pejskaře 8. Psí den s Prahou 13, na níž nebudou chybět potřebná osvěta, zábava a akční soutěže, z nichž nejnapínavější bude jako vždy skok do výšky. Psí závodníci se budou snažit překonat rekordy z minulých ročníků zapsané do České knihy rekordů! Psí den s Prahou 13 má za sebou již 7 úspěšných ročníků, a i ten letošní 8. ročník bude pořádně akční a programově nabitý.

Pořadateli akce jsou Psí magazín a MČ Praha 13. Akce je pořádána pod záštitou Ing. Davida Vodrážky, starosty městské části Praha 13.
Hrdým partnerem této báječné akce je Nadace na ochranu zvířat. Akci moderuje Daniel Žďárský, trenér psů, organizátor, koordinátor a moderátor (nejen) „psích“ akcí.

Psího dne s Prahou 13 se jako každoročně zúčastní také VIP osobnosti – např. Václav Kopta, Anička Kadeřávková, Anežka Rusevová, Sára Milfajtová a další veřejné známé osobnosti se svými pejsky. Podívejte se na video pozvánku Václava Kopty a jeho fenky Barunky na 8. Psí den s Prahou 13.

Na akci jsou srdečně zváni a pořadateli akce vítáni nejen pejsci a pejskaři, ale všichni, kteří mají čtyřnohé kamarády v oblibě.

Program letošního 8. Psího dne s Prahou 13 bude opět pestrý, zajímavý, zábavný a akční.

Den plný soutěží o hodnotné ceny pro návštěvníky se psy

Velkou zábavou budou psí soutěže. Jako první je připravena soutěž – Psí dostih (11:00–12:00), v níž budou prověřeny rychlost a poslušnost jejích psích účastníků. Každý rok je tento závod plný rozmanitých závodníků a diváci i soutěžící si užijí spoustu legrace. Pejskové poběží na čas krátkou trať v délce 40 metrů. Aby to bylo spravedlivé budou rozděleni do dvou kategorií, do první z nich budou zařazení malí a do druhé velcí psi.

Další ze soutěží bude oblíbený Skok do výšky (14:00–15:20), který se stal doménou Psího dne s Prahou 13. Proto se pořadatelé akce těší na opětovně hojnou účast závodníků, napínavé výkony a jedinečnou atmosféru, která u této soutěže panuje. Pro tuto výkonnostní soutěž nechali organizátoři akce vyrobit speciální skokovou překážku. V loňském roce (2023) v této soutěži zvítězila a do České knihy rekordů se zapsala fenka pudla Bonnie, která dorovnala rekord ve skoku do výšky 100 cm z minulých ročníků v kategorii psů do 40 cm (v kohoutku). U kategorie velkých psů vyzveme k překonání „výškového“ rekordu 137 cm, který skočil na 6. ročníku Psího dne s Prahou 13 pes Rocky (kříženec border kolie).

„Uvidíme, jestli i letos padne nový rekord. Přeci jen překonat výšku v předchozích ročnících dosažených rekordů už nebude lehké, ale šikovných pejsků je mnoho a přinejmenším to bude zajímavá podívaná…“, říká k této soutěži spolupořadatelka akce Karolína Hájková, šéfredaktorka Psího magazínu.

Vzhledem k tomu, že ne každý pes je zrovna vrcholový sportovec v dostihových sportech nebo skoku do výšky, připravili organizátoři nejen ceny pro vítěze – ale i odměny pro všechny jejich účastníky nehledě na výkony. Není totiž důležité vyhrát, ale zúčastnit se a u toho si užít zábavu a vyzkoušet něco nového.

Další soutěží bude Výstava adoptovaných psů (15:30–16:00), abychom ukázali jak skvělé parťáky, krásné a originální pejsky můžete adoptovat z útulků. A na závěr soutěžního programu se bude konat Sraz ras (16:20–16:40), u něhož bude sečten a vyhodnocen počet plemen (ras) pejsků, jichž se na Psím dni sešlo nejvíce. Zmobilizujte tedy vaše psí skupiny a pomozte nám sezvat co nejvíce psů konkrétního plemene. Každý rok se sejde nejvíce čivav, mopsíků nebo staffordů. Loni například dorazila i velká skupina (smečka) cotton de tuelar. Uvidíme, jaká rasa se letos sejde v nejhojnějším počtu.

Registrace do soutěží probíhá od 1.5. a vzhledem k tomu, že kapacita soutěžících je početně omezena, přihlaste se co nejdříve a nenechte si ujít jedinečnou možnost se soutěží zúčastnit. Ceny pro výherce budou skutečně lákavé a startovné je díky pořadateli MČ Praha 13 zcela zdarma. Registrace do soutěží je spuštěna na webových stránkách akce Psí den: REGISTRACE DO SOUTĚŽÍ (psiden.cz).

Součástí programu akce bude kromě soutěží také představení profesních, zájmových (volnočasových) a sportovních disciplín se psy – např. ukázky práce útvaru psovodů Celní správy ČR – Celního úřadu pro hlavní město Prahu, který předvede ukázky vyhledávání různých komodit (tabákových výrobků nebo produktů z ohrožených druhů zvířat) speciálně vycvičenými psy. Dále budou předvedeny kynologické ukázky práce hasičů hl. m. Prahy, ukázky výcviku a práce vodících a signálních psů (Vodicí psi srdcem, z.s.) nebo ukázky sportů pro bull & terrier plemena psů pod vedením Daniela Žďárského (Lucky Bull Team).

V rámci programu 8. Psího dne s Prahou 13 jsou připravena také pódiová vystoupení odborníků např. k tématu cestování se psem nebo oznamování případů týraných zvířat, dále prezentace organizací zastoupených na akci a adopční nabídky psů z útulků a depozit (Dogpoint, Voříškov, Anidef, Depozitum Beruška, Dočasky De De).

Zóna pomoci na 8. Psím dni s Prahou 13

Jako každoročně je připravena tzv. Zóna pomoci, jejíž součástí budou organizace pečující o zvířata: Nadace na ochranu zvířat, Azyl Voříškov, Depozitum Beruška, útulek Dogpoint, útulek Anidef, Dočasky De De, Vodicí psi srdcem, z.s., Packa pro útulkáče a Srdcem pro tlapky.

Hlavním cílem akce je nejen pobavit její návštěvníky, ale především pomoci psům z útulků, kteří dosud neměli štěstí na lásku, péči a stálý domov. Proto se i tentokrát na akci představí útulky, které budou nabízet své psí svěřence k adopci, jež pro ně znamená šanci najít láskyplný domov a pečující lidskou rodinu. S pejsky se můžete přímo na místě seznámit a adoptovat je! Pokud je pro vás adopce velký krok, můžete jim pomoci i jinak. Pro útulky a jejich pejsky bude na akci přichystáno Sběrné místo, kam jim můžete přinést dary v podobě krmiv, pochoutek nebo chovatelských potřeb. Nebude chybět ani charitativní tombola plná hodnotných cen, jejíž výtěžek (stejně jako v případě charitativní sbírky materiálních darů) bude přerozdělen mezi na akci participující útulky, azyly a depozita. Ty budou na svých stáncích nabízet také charitativní prodej různých produktů a výrobků, chovatelského vybavení a také reklamních předmětů (merchandise), jejichž koupí podpoříte jejich činnost a přispějete na péči o jejich zvířecí svěřence. Za podporu útulků a jejich svěřenců vás odměníme. Pokud u nich nakoupíte zboží v ceně 100,- Kč a vyšší, dostanete lístek do tomboly, v níž můžete vyhrát hodnotné ceny od partnerů, sponzorů akce.

Nadace na ochranu zvířat jako partner 8. Psího dne s Prahou 13 představí na akci ve svém prezenčním stanu nadační aktivity, projekty a kampaně, návštěvníkům akce bude poskytovat bezplatnou chovatelskou poradnu a zajišťovat na akci část Zóny pomoci a Psí hernu – agility par(čí)k, psí hlavolamy, balonkový bazének nebo čmuchací zahradu.

Na 8. Psím dni s Prahou 13 si přijdou na své všichni – psi, rodiče, děti, milovníci voříšků i chovatelé čistokrevných plemen, kteří si na ní mohou užít spoustu zábavy a také si ve stáncích na akci pořídit vše, co pro své pejsky potřebují – a to od základních potřeb, jako jsou třeba krmiva a pamlsky, přes hračky a chovatelské vybavení, až po různé speciální „vychytávky “ a novinky na trhu v oblasti pet care.

Věříme, že si návštěvníci kromě nákupu odnesou z této parádní akce také zajímavé postřehy a nezapomenutelné zážitky.

Na akci je zajištěno občerstvení, které uspokojí všechny (i ty nejnáročnější) strávníky :). Vstup na akci je zdarma.

Těšíme se na setkání s vámi na letošním 8. Psím dni s Prahou 13 v sobotu 18. května v Centrálním parku Stodůlky v Praze 13 (Lužiny).

Partneři akce 8. Psí den s Prahou 13

Děkujeme všech partnerům akce za spolupráci a podporu.

Zvláštní poděkování patří generálnímu partnerovi akce – společnosti VAFO PRAHA s.r.o. a její značce BRIT (superprémiových krmiv a pochoutek pro zvířata).

Kontakt:

Nadace na ochranu zvířat, E: nadace@ochranazvirat.cz, T: 222 135 460, T: 736 751 354, www.ochranazvirat.cz, sociální sítě Nadace na ochranu zvířat: Facebook a Instagram

Veškeré podrobné / aktuální informace k akci 8. PSÍ DEN S PRAHOU 13 najdete zde: www.psiden.czFB událost 8. Psí den s Prahou 13

Fotografie k akci Psí den s Prahou 13 (download)

Sdílet na sociálních sítích:

Komentáře jsou vypnuty.