Sleva 99,9 %. Díky chybě v obchodě muž za pár minut vydělal 299 700 Kč

Na jedinečnou akci dosahující téměř 100 procent narazil muž na webu j4ednoho z luxusních obchodu. O platnosti slevy však musel rozhodnout soud.

i Zdroj fotografie: DMCGN/ Creative Commons / CC-BY-SA
                   

Sleva je mezi Čechy velmi oblíbený způsob, jak při nákupech ušetřit. Není se tak čemu divit, že obchodní řetězce ji často používají jako jedno ze svých hlavních lákadel. A někdy jsou akce skutečně velké. Události247 například v minulosti informovaly o slevách dosahujících klidně i 50 či dokonce 80 procent. To ale stále není maximum.

Sleva téměř 100 procent

Tato obrovská sleva se nedávno objevila ve známém klenotnictví Cartier. Konkrétně tento francouzský šperkařský obchod dal slevu 99,9 procent na luxusní náušnice, píše web Novinky. Nešlo přitom o jen tak ledajaký šperk. Jak dodává web Seznam Zprávy, náušnice byly z 18karátového růžového zlata a po okrajích měly diamanty.

Sleva 50 % na všechny tyhle potraviny: Pokud půjdete nakoupit v správnou hodinu, ušetříte velké peníze. Využijte toho rychle

Náušnice tak klenotnictví na svém webu prodávalo v přepočtu za pouhých 300 korun. Důvodem však nebyla snaha potěšit zákazníky, nýbrž omyl. Pracovník šperkařství podle všeho udělal zásadní chybu – zapomněl do cenovky připsat 2 nuly a nechtěně tak na zboží uvalil tuto gigantickou slevu. Ve skutečnosti měl šperk totiž stát v přepočtu zhruba přes 300 tisíc korun.

Obchod nechtěl levný šperk vydat

Chyby si všiml muž z Mexika, který neváhal a ihned tuto lákavou nabídku využil. Objednal si rovnou 2 páry náušnic za celkovou částku něco přes 600 korun. Když se pak vedení obchodu o tomto zásadním pochybení dozvědělo, snažilo se vývoj zvrátit. Jak dále popisuje web Novinky, muži nejdříve klenotnictví odvolávající se na evidentní chybu s omluvou odmítlo náušnice vydat. Namísto toho mu nabídlo symbolickou kompenzaci v podobě šampaňského a koženého pouzdra na doklady.

iZdroj fotografie: Easo Lomsgiar/ Creative Commons / CC-BY-SA
Cartier patří mezi luxusní klenotnictví

Muž nicméně tuto nabídku odmítl a celou věc podal k soudu, uvádí web Seznam Zprávy. A ten po několika měsících rozhodl, že sleva je platná a obchod musí šperky skutečně za tuto směšně nízkou částku vydat. Muž tak díky této chybě ušetřil 299 700 korun.

Co si o věci myslíte vy? Souhlasíte s rozhodnutím soudu, že klenotnictví mělo šperk za nízkou částku prodat? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
132 lidí právě čte
Aleš Peterka
Autor článku

Aleš Peterka

Nadšenec do spotřebitelských a regionálních témat. Za svou primární oblast zájmu v rámci zpravodajství považuji hlavně informovat lidi o nekalých praktikách prodejců.

Zobrazit další články