Šéf Slavie Tvrdík o zrádci Kuchtovi: Člověk bez vychování. Sváry před derby se Spartou ožívají

Hrát za Spartu i za Slavii? To je fotbalový hřích. Své o tom ví reprezentační kanonýr Jan Kuchta. V dnešním derby zase dostane co proto. I kvůli kroku, kterým rozhněval celý Eden.

i Zdroj fotografie: SK Slavia Praha
                   

Kuchta už ve fotbale ušel dlouhou cestu. Působil dokonce i ve sparťanské juniorce, z níž byl v osmnácti letech vyměněn do Slavie za jiného útočníka Turynu. V červenobílém dresu se ale příliš neohřál a přes Bohemku, Viktorku Žižkov, Slovácko a Teplice zamířil do Liberce. Dost často se prý jeho chování mimo hřiště pohybovalo na hraně. Ale ve Slovanu jeho divokou náturu zkrotil kouč Pavel Hoftych. Kuchta dal na jaře 2020 za 11 zápasů 6 ligových gólů a v létě se stěhoval zpátky do Edenu.

Kuchta zamířil do Ruska

Tam pod Jindřichem Trpišovským exceloval. Ve 43 utkáních dal 24 branek a mimo jiné Slavii vystřílel titul. Zdobila ho dravost a přesné zakončení. Kuchta se brzy dostal do hledáčku zahraničních klubů. Za 130 milionů korun ho nakonec koupil Lokomotiv Moskva. Po ruské invazi na Ukrajinu se ale rozhodl vrátit do české ligy. Jenže k překvapení všech si místo Slavie vybral Spartu. V tu chvíli se stal největším nepřítelem.

Sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek přitom s Kuchtou jednal. „Dohodli jsme termín schůzky, kam měl dorazit s agentem. Na setkání přišel také Trpišovský a v té době i těžce nemocný Tvrdík. Jenže Kuchta ne, nebyl schopný ani zavolat. Agent nám jen ve zkratce oznámil, že hráč se rozhodl pro jinou variantu,“ řekl pro web Slavie Bílek. „Lidsky mě hodně zklamal. V klubu mu všichni hrozně moc pomohli. Pan Tvrdík mu osobně pomáhal při řešení jeho osobních problémů. A on nebyl schopný nikomu z nás vzít telefon, natož sám zavolat,“ zlobil se Bílek.

Kdo udělal chybu?

Zradu těžce nesl i šéf klubu Jaroslav Tvrdík. „Kdo je Jan Kuchta? Mně se těžko hovoří o lidech bez vychování,“ prohlásil na tiskové konferenci. „Čas ukáže, kdo udělal jaké rozhodnutí,“ doplnil ho kouč Trpišovský. Jak to dopadlo? Na konci loňského ročníku se Kuchta se Spartou radoval z ligového titulu. „Čas ukázal, kdo udělal chybu,“ vysmál se na dálku Tvrdíkovi a Trpišovskému při oslavách v rozhovoru pro O2 TV.

Aby přežil, pracoval kouč Slavie Trpišovský za barem. Teď překonal vysněný ligový rekord

Zlato letenskému klubu vystřílel 14 góly. A i letos se činí, jak jsme také psali na SportechŽivě. Trefil se už třináctkrát a se Spartou míří za obhajobou. Na druhou Slavii má před dnešním derby ve 2. kole nadstavby čtyřbodový náskok. Pokud na domácí půdě Kuchta a spol. uspějí, budou mít mistrovský pohár už téměř v kapse. Před zápasem pochopitelně staré sváry ožívají a na sedmadvacetiletého střelce, který by bez fotbalu chtěl být zootechnikem, se zase valí nenávist celého slávistického tábora. Zápas roku je tady.

Co si o přestupu Kuchty do Sparty myslíte? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
145 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články