Nečekaný poplach v české kabině před MS. Trenér Rulík musel na Finsko připravit dvě sestavy

Před zápasem proti Finsku se v českém týmu děly věci. Kouč Radim Rulík musel před startem MS narychlo řešit složení jednotlivých útočných řad.

i Zdroj fotografie: Český hokej
                   

V sedm ráno se Dominiku Kubalíkovi rozbušilo srdce. Dostal zprávu, že manželka Klára začíná rodit. Takže místo rozbruslení před očekávaným startem na turnaji sedl do auta a vyrazil směr Plzeň. Ve 12:58 už byl v porodnici, kde na svět přišla jeho dcera Mia. „Paní to zvládla skvěle. Já byl jen podržtaška. Je to stoprocentně nejkrásnější den života. Neuměl jsem si to představit. Ale kdo má děti, ví, že se mu změní svět,“ uvedl osmadvacetiletý Kubalík pro Sport.

Kubalík? To bylo téma

Jelikož vše dobře dopadlo, mohl čerstvý otec vyrazit zpátky do Prahy. Ovšem trenér Radim Rulík už se raději pro premiérový zápas s Finskem připravoval i na variantu, že se Kubalík nevrátí. „To bylo velké téma. Měli jsme připravené dvě sestavy, s ním a bez něj. Hráli bychom na jedenáct útočníků, kdyby nemohl. Jen jsme čekali, kterou použijeme,“ prozradil Rulík pro iSport.

Na Kubalíkovi nebylo nic znát a spolehlivým výkonem pomohl reprezentaci k vítězství 1:0 po samostatných nájezdech. „Dominik byl v hodně těžké situaci, asi se moc nevyspal. Myšlenky měl částečně tady a v porodnici. Ale zvládl to dobře,“ prohlásil Rulík, kterého zaskočil neuznaný Palátův gól. „Měli jsme radost, že se povedl dát gól. No ale nakonec neplatil, takže to zkrátka musíte vzít,“ konstatoval.

Hrozně urputný zápas

Rulík i Kubalík si pochvalovali skvělou atmosféru v O2 areně. „Diváci byli fantastičtí. I díky nim jsme dokázali udržet výborné tempo,“ děkoval Rulík. „Byl to hrozně těžký, urputný a důležitý zápas. Jsem rád, že jsme to zvládli. Atmosféra byla fantastická. Za výkon jsme si vítězství zasloužili,“ doplnil ho hráč Ottawy, který neprožil úplně povedenou sezonu v NHL, jak jsme také psali na SportechŽivě.

Nominace na MS hýbe hokejovým národem. Do Rulíka se pustily i ženy: Zklamal mě, budeme rádi za čtvrtfinále

Trenér Rulík nyní čeká podobně vyrovnané utkání i s ostatními týmy. „Pečlivě jsme se na zápas připravovali a byl strašně těžký. To tedy bude tady každý. Všichni jsme rádi, že jsme utkání zvládli velmi slušným týmovým výkonem. Byla tam výborná obětavost a k tomu vynikající gólman,“ dodal Rulík pro iSport. Snad se jeho týmu dnes proti Norsku povede střelecky lépe než proti Finsku. Ale body i výkon se počítají.

Co říkáte na výkon novopečeného otce Kubalíka? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
145 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články