Laukova první branka v play off neodvrátila prohru Bostonu. Edmonton vyrovnal sérii s Vancouverem

Útočník Jakub Lauko zkorigoval svým prvním gólem v play off NHL prohru hokejistů Bostonu 2:6 s Floridou. Jeho spoluhráč David Pastrňák asistoval u zbývající branky Bruins, kteří prohrávají v semifinále Východní konference 1:2 na zápasy. Loňský finalista NHL využil čtyři přesilové hry. Edmonton zvítězil na ledě Vancouveru 4:3 v prodloužení a vyrovnal sérii na 1:1.

Aktualizováno Boston (Aktualizováno: 7:55 11. 5. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Florida Panthers podruhé porazili Boston Bruins v play off NHL

Hokejisté Florida Panthers podruhé porazili Boston Bruins v play off NHL | Foto: Winslow Townson | Zdroj: Reuters

Boston vyhrál první utkání série 5:1, ale další ztratil 1:6 a 2:6. V pátečním duelu otevřel skóre z dorážky Evan Rodrigues 16 sekund po návratu Pavla Zachy z trestné lavice. Florida odskočila v rozmezí 37. až 44. minuty na 4:0.

Faul vysokou holí, za který obdržel Mason Lohrei 2+2 trestné minuty, využili hosté beze zbytku. Vladimir Tarasenko se prosadil z levého kruhu a rychlou kombinaci zakončil z prostoru před brankou Carter Verhaeghe.

Na začátku třetí třetiny oslabil tým Lauko a ranou od modré čáry zvýšil Brandon Montour. Za necelé dvě minuty se český útočník radoval poprvé v play off ze své branky.

Při signalizované výhodě dostal puk do levého kruhu, ze kterého skóroval střelou přes obránce pod horní tyčku. V čase 48:31 založil Pastrňák průnikovou přihrávkou přečíslení, které zakončil Jake DeBrusk.

Při hře Bostonu bez brankáře ale uklidnil Floridu Sam Reinhart. Výhru zpečetil Rodrigues střelou bez přípravy z levého kruhu a využil tím čtvrtou přesilovou hru týmu ze šesti možností v zápase.

Vancouver vedl v základní hrací době třikrát o gól po trefách Eliase Petterssona, Brocka Boesera a Nikity Zadorova. Edmonton vždy odpověděl do sedmi minut. O vyrovnání se postarali Leon Draisaitl, Mattias Ekholm a Connor McDavid. Zápas rozhodl v čase 65:38 Evan Bouchard, jehož prudkou přihrávku od pravého mantinelu si srazil do vlastní sítě Ian Cole.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme