Deus a Dufek rozjíždějí vlastní agenturu PBAd

sobota, 11. května 2024, 08:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Na trhu vzniká nová agentura PBAd, stojí za ní reklamní tvůrci Michal Deus a Jan Dufek. 

Michal Deus, Alexandra Deus a Jan Dufek zakládají agenturu PBad, zdroj: PBad.

Michal Deus, Alexandra Deus a Jan Dufek zakládají agenturu PBad, zdroj: PBad.

Reklamní tvůrci Michal Deus a Jan Dufek opustili začátkem roku agenturu AdHackers kde byli spoluvlastníky a působili v rolích výkonného a kreativního ředitele. V agentuře už dále nijak nefigurují. Společně s Alexandrou Deus jsou již několik let spoluvlastníky produkční agentury Premium Bananas Production, která se věnuje především natáčení reklam, videí a obsahu pro sociální sítě. Nyní se rozhodli rozšířit služby a na trhu vystupovat také pod novým názvem PBAd.

„Produkci samozřejmě nabízíme dále, ale rozhodli jsme se nabízet i agenturní služby. Univerzální spojení produkce a kreativy je něco, co po nás klienti stále častěji chtějí. Potřeba tvorby především pro digitální média maže hranice mezi agenturní a produkční prací a je zapotřebí umět obojí bez nutnosti najímat třetí strany," říká Jan Dufek, který i v nové agentuře bude působit v roli kreativního ředitele.

„Klienti stále častěji potřebují, aby produkce dokázala uvažovat strategicky a upravovala koncept podle měnící se kampaně. Užší propojení tvorby, koncepce, strategie a samotné produkce tak vnímáme jako ideální cestu dál,“ dodává Alexandra Deus, Senior Art Directorka a spolumajitelka PBAd.

Agentura PBAd se chce soustředit především na klienty, kteří pracují s rozpočty, se kterými se jim do velkých agentur nevyplatí jít.„Chceme klientům nabízet agenturní služby a produkci za přijatelné ceny. Využíváním interních lidských zdrojů nezdvojujeme pozice a nevytváříme prostor pro marži na marž,“ sdělil Michal Deus, který v nové agentuře zastává funkci CEO.

Pod značkou Premium Bananas Production bude nadále vznikat  autorský obsah jako jsou pořady pro Stream, dokumentární tvorba nebo chystaný celovečerní film.

-stk-