Hlavní obsah

Minnesota - Denver 90:117Denver uštědřil Minnesotě první porážku v play off NBA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obhájce titulu Denver uštědřil basketbalistům Minnesoty první porážku v play off NBA. Na jejich palubovce zvítězil i díky výborným výkonům Nikoly Jokiče a Jamala Murrayho 117:90 a snížil stav série 2. kola na 1:2. Totéž se podařilo Indianě, která zdolala doma New York 111:106.

Foto: Abbie Parr, ČTK/AP

Basketbalisté Denveru Nikola Jokič (vlevo) a Jamal Murray během zápasu proti Minnesotě v play off NBA

Článek

Minnesota v prvním kole vyřadila 4:0 na zápasy Phoenix a poté dvakrát zdolala i Denver, v pátek ale poprvé ve vyřazovacích bojích narazila. Hosté vedli v zápase až o 34 bodů. Vítězný tým se opíral o trojnásobného nejužitečnějšího hráče NBA Jokiče, který zaznamenal 24 bodů, 14 doskoků a devět asistencí. Murray dal 24 bodů. Michael Porter Jr. přispěl k vítězství 21 body včetně čtyř úspěšných trojek z pěti pokusů.

Domácí hvězda Anthony Edwards se musel spokojit s 19 body a Karl-Anthony Towns dal 14 bodů. Rudy Gobert, který se k týmu připojil po narození syna, zůstal na šesti bodech.

Indianě zařídil vítězství 17 sekund před koncem Andrew Nembhard, který dal v zápase jen pět bodů. V úplném závěru potvrdil výhru dvěma trestnými hody Aaron Nesmith.

„Zbytečně dlouho jsem předržoval míč. Andrew to trefil fakt skvěle. Dal o sobě vědět, když jsme ho potřebovali,“ chválil spoluhráče hvězdný Tyrese Haliburton, který byl s 35 body nejlepším střelcem vítězů. Za Knicks dal stejně bodů Donte DiVincenzo, jenž trefil sedm trojek. K Haliburtonovi se přidali autor 26 bodů Pascal Siakam a Myles Turner, jenž nasbíral 21 bodů a 10 doskoků.

Po Nembhardově střele mohl vyrovnat Jalen Brunson, proti těsné obraně ale jeho chabý pokus neměl naději na úspěch. „Zbabral jsem to. Musím se z toho poučit. Věděl jsem, kolik zbývá času, o všem, co se děje kolem mě, prostě jsem se jen špatně rozhodl,“ uvedl Brunson, jenž se při střele, kterou mohl vyrovnat, marně snažil získat faul.

2. kolo play off NBA:
Východní konference – 3. zápas:
Indiana – New York 111:106, stav série 1:2
Západní konference – 3. zápas:
Minnesota – Denver 90:117, stav série 2:1
Související témata: