Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Laukova první trefa v play-off Boston od další vysoké prohry neuchránila, kouč Montgomery vzal vinu na sebe

Jako na houpačce. Boston vyhrál první utkání série s Floridou 5:1, ale další ztratil 1:6 a teď 2:6. Jakub Lauko svým prvním gólem v play-off NHL prohru Bruins jen zkorigoval. Jeho spoluhráč David Pastrňák asistoval u zbývající branky. Loňský finalista NHL využil čtyři přesilové hry. Edmonton zvítězil na ledě Vancouveru 4:3 v prodloužení a vyrovnal sérii na 1:1.

Střet Jakuba Lauka s Dmitrijem Kulikovem
zdroj: Reuters/USA Today Sports autor: Winslow Townson

Boston – Florida 2:6

Skóre otevřel z dorážky Evan Rodrigues 16 sekund po návratu Pavla Zachy z trestné lavice. Florida odskočila v rozmezí 37. až 44. minuty na 4:0. Faul vysokou holí, za který obdržel Mason Lohrei 2+2 trestné minuty, využili hosté beze zbytku. Vladimir Tarasenko se prosadil z levého kruhu a rychlou kombinaci zakončil z prostoru před brankou Carter Verhaeghe.

Na začátku třetí třetiny oslabil tým Lauko a ranou od modré čáry zvýšil Brandon Montour. Za necelé dvě minuty se český útočník radoval poprvé v play-off ze své branky. Při signalizované výhodě dostal puk do levého kruhu, ze kterého skóroval střelou přes obránce pod horní tyčku. V čase 48:31 založil Pastrňák průnikovou přihrávkou přečíslení, které zakončil Jake DeBrusk.

Při hře Bostonu bez brankáře ale uklidnil Floridu Sam Reinhart. Výhru zpečetil Rodrigues střelou bez přípravy z levého kruhu a využil tím čtvrtou přesilovou hru týmu ze šesti možností v utkání.

"Poslední dva zápasy naše výkony nejsou vůbec dobré. Beru to na sebe," uvedl bostonský kouč Jim Montgomery. "Musím být lepší. Už poněkolikáté jsme špatně začali, nedaří se nám v ofenzivě a Florida byla významně lepší. Musím přijít s lepším plánem," dodal s velkou dávkou sebekritiky.

Vancouver – Edmonton 3:4 v prodloužení

Vancouver vedl v základní hrací době třikrát o gól po trefách Eliase Petterssona, Brocka Boesera a Nikity Zadorova. Edmonton vždy odpověděl do sedmi minut. O vyrovnání se postarali Leon Draisaitl, Mattias Ekholm a Connor McDavid. Zápas rozhodl v čase 65:38 Evan Bouchard, jehož prudkou přihrávku od pravého mantinelu si srazil do vlastní sítě Ian Cole.

Výsledky play-off NHL

Boston – Florida 2:6 (0:1, 0:2, 2:3)

Branky: 46. Lauko, 49. DeBrusk (Pastrňák) – 9. a 60. Rodrigues, 37. Tarasenko, 38. Verhaeghe, 44. Montour, 59. Reinhart. Střely na branku: 17:33. Diváci: 17 850. Hvězdy zápasu: 1. Barkov, 2. Rodrigues (oba Florida), 3. DeBrusk (Boston). Stav série: 1:2.

Vancouver – Edmonton 3:4 v prodl. (1:1, 2:1, 0:1 – 0:1)

Branky: 5. E. Pettersson, 21. Boeser, 39. Zadorov – 11. Draisaitl, 22. Ekholm, 46. McDavid, 66. Bouchard. Střely na branku: 19:31. Diváci: 18 985. Hvězdy zápasu: 1. McDavid, 2. Draisaitl (oba Edmonton), 3. Zadorov (Vancouver). Stav série: 1:1.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články