Warner Bros Discovery klesl zisk, zato získal více předplatitelů

Výsledky WBD za první čtvrtletí naznačují, že americká společnost vydělala méně než minulý rok. Celkově tržby dosáhly 10 miliard dolarů, což je o sedm procent méně než v předchozím roce. Společnost snížila ztrátu o deset procent na 966 milionů dolarů a úspěšně přilákala další dva miliony uživatelů na své streamovací platformy. Na pokles akcií se výrazně podepsala stávka herců z Hollywoodu. K poklesu tržeb přispěly také špatné výsledky naposledy vydané hry „Suicide Squad: Kill the Justice League“. Úspěšnější v tomto ohledu byla hra „Hogwarts Legacy“.

Silná konkurence

Digitální svět se změnil k nepoznání. Nejprve lákal na předplatitelský digitální obsah Netflix, poté se přidali další giganti. Tato značka stále láká nejvíce předplatitelů, a je velmi obtížné s ní soutěžit o pozornost předplatitelů. Šéf firmy, David Zaslav, je tak jediným ze streamovacích služeb, který se rozhodl k výrazným změnám. Například zrušil online streamovací službu a zpravodajský kanál CNN+, který vydržel pouhých třicet dní. Podobných kroků plánuje daleko více. Redukce se má dotknout i samotných zaměstnanců; firmu již opustilo přes dva tisíce zaměstnanců, zejména v technologickém oddělení a v oddělení marketingu.

Spojení s Disney

Streamovací platformy Warner Bros. Discovery a Disney spojily síly, místo aby mezi sebou soutěžily. Obě dvě společnosti nepatří mezi giganty v tomto odvětví, a proto mohou ze vzájemné spolupráce profitovat. Jejich spolupráce se zdá býti logická, vzhledem k nabité konkurenci Netflixu nebo HBO. Jejich nabídka bude zatím dostupná v USA, ale dá se předpokládat, že brzy dorazí i do Evropy, včetně České republiky.

Naděje v NBA

Smlouva o vysílání basketbalových zápasů zámořské NBA hraje zásadní roli pro společnost, která doufá, že si udrží práva pro přenosy NBA na Max a TNT, kde jsou tato práva držena více než čtyřicet let. Práva na NBA jsou klíčová a hrají obrovskou roli v udržení zákazníků na kabelové televizi. Pokud ale dojde k ukončení smlouvy s NBA, může mít negativní dopad na fungování společnosti.

Zdroj: https://www.reuters.com/business/media-telecom/warner-bros-discovery-misses-estimates-quarterly-revenue-2024-05-09/https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-disney-a-warner-bros-spoji-sily-v-usa-vznikne-obri-streamovaci-platforma-40471019https://www.e15.cz/byznys/burzy-a-trhy/warner-bros-discovery-trpce-zklamal-investory-medialni-gigant-pritom-prilakal-vice-predplatitelu-1415594,https://variety.com/2024/digital/news/disney-plus-hulu-max-bundle-1235996533/

Náhledové foto: Pixabay