Řím zatím českým favoritkám svědčí. Vondroušová s Noskovou už jsou ve 3. kole

Přidat na Seznam.cz

Možná to znít příliš nadneseně, že by mohla být Linda Nosková považována na turnaji Masters v Římě za favoritku, když je ve světovém žebříčku až na 29. místě, ale rodačka ze Vsetína už letos dokázala mimo jiných porazit na Australian open jedničku Igu Swiatekovou z Polska. A i když se římský turnaj hraje na antuce, ani tento povrch není 19leté hráčce cizí. Přesvědčila se o tom její soupeřka Lucrezie Stefaniniová, která jí podlehla 3:6, 6:7. Další její soupeřkou bude turnajová sedmička Čeng Čchin-wen z Číny.

To Markéta Vondroušová je automaticky vnímána jako favoritka, vždyť už má na kontě i finále z grandslamové Paříže a ve světovém žebříčku je na sedmé příčce. I když s Rumunkou Anou Bogdanovou to neměla jednoduché, na kurtu strávila dvě a půl hodiny a tři sety – 6:2, 3:6, 6:4.

Naopak s italským turnajem se loučí Brenda Fruhvirtová, která podlehla Soraně Cirsteaové z Rumunska 5:7, 0:6. Mladší ze sester hodně ve druhém setu omezovala bolest nohy, kterou si nechávala ovázat. A právě s Cirsteaovou se nyní střetne Vondroušová.

Končí i Kateřina Siniaková, která minulý týden kralovala na turnaji ve španělské Lleidě. Tentokrát ale bylo druhé kolo její konečná. Belgičance Elise Mertensové podlehla za hodinu a 37 minut 1:6, 4:6.

Po vypadnutí Jakuba Menšíka nemá Česko v Římě už žádného mužského zástupce, protože Tomáš Macháč z turnaje odstoupil těsně před zápasem prvního kola kvůli nemoci.

Zdroj: atptour.com , wtatennis.com