Branku plzeňské Škodovky bude hájit posila z Finska. Západočeši získali syna bývalého úspěšného obránce

Přidat na Seznam.cz

Protože Milan Klouček odešel do Českých Budějovic a Samuel Hlavaj zatoužil si v Minnesotě vyzkoušet NHL, musela plzeňská Škodovka začít hledat adekvátní náhrady do branky. A vypadá, že se jim to povedlo na jedničku. Nejdříve Západočeši získali Dávida Hrenáka z Liberce a dnes představili další gólmanskou posilu. Z finského celku KooKoo přichází 22letý Nick Malík, což je syn bývalého úspěšného obránce Marka Malíka.

„Nick je stále mladý, perspektivní, velmi dobrý gólman, který má v sobě velký talent. Stále má chuť se posunout. Delší dobu jsem poctivě sledoval jeho výkony a moc se mi líbil. Rád pracuji s gólmany, kteří chtějí něčeho dosáhnout, na spolupráci s ním se velice těším,“ řekl k jeho příchodu trenér brankářů Rudolf Pejchar.

Malík chytal ve Finsku tři roky. I když mu bylo v první sezoně na severu teprve dvacet let, hned si zajistil místo jedničky a pomohl dotáhnout Kookoo až do semifinále. V dalších dvou sezonách už to pro klub nebylo tak úspěšné (10. a 12. místo), přesto si Malík udržoval v bráně pozici číslo jedna.

Své první hokejové krůčky udělal v zámoří, kde se narodil. Když se rodina po ukončení kariéry otce Marka přestěhovala zpátky do Česka, nastupoval Nick za dorostenecký celek Vítkovic, avšak v juniorském věku přestoupil do nedalekého Třince. V tomto klubu si i odbyl dospělou extraligovou premiéru, nicméně chytal převážně za Frýdek-Místek, což je neoficiální farmářský klub Ocelářů. Poté už následovalo zmiňované angažmá ve Finsku.

Nick Malík byl v roce 2022 draftovaný v pátém kole, celkově 160. v pořadí týmem Tampou Bay Lightning. Avšak žádné náznaky, že by o něj „Blesky“ měly zájem, nejsou.

Zdroj: redakce, hcplzen.cz