bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Napřed vztek z kontroverzního vyloučení, pak premiérový gól. Lauko prožil utkání plné emocí

11. května 11:40

Jan Vojkůvka

Byla to pětiminutovka, během které prožíval Jakub Lauko několik zcela odlišných pocitů. Na začátku třetí třetiny třetího utkání semifinále Východní konference mezi Bostonem a Floridou byl právě on ústřední postavou. Napřed přišlo kontroverzní vyloučení, po němž Florida zvýšila už na 4:0, načež se sám střelecky prosadil. Byl to jeho první gól v play-off v kariéře, kterým ale nakonec jen mírnil debakl, jenž Bruins utrpěli.

Byla to situace, jakých bývá během zápasů řada. Lauko ve 43. minutě chtěl projet k brance Floridy a zakončit svůj útok po křídle. Bránící Aaron Ekblad jej ale na hranici pravidel zadržel a pak jej natlačil do vlastního brankáře.

Hra byla přerušena a Lauko se nestačil divit, co uslyšel. Za nedovolené bránění brankáři si měl jít sednout na trestnou lavici. Nic platné mu nebylo, že se rozčiloval a křičel na rozhodčího, že se faulu nedopustil a byl do Sergeje Bobrovského natlačen. Tedy, jeho slovník byl poměrně peprnější.

Zatímco diváci začali na kluziště házet lahve a plechovky a skandováním sudímu nadávali, Lauko se posadil na trestnou lavici a sledoval, jak o minutu později Brandon Montour přesilovku využil. Florida se dostala v tu chvíli do vedení 4:0. „Nemyslím si, že bych mohl do kamery popsat své emoce. Takže otázku raději přeskočím,“ pravil český útočník po utkání, když byl dotázán, co v tu chvíli cítil a jak reagoval.

„Snažil jsem jít do zakončení a skončil jsem v brankáři. Nevím, cítil jsem, že mě obránce držel a tak trochu natlačil do brankoviště. Netuším, co jsem měl udělat, abych tomu zabránil,“ popisoval Lauko inkriminovaný moment. 

Zatímco napřed cítil Lauko během třetí třetiny zlost a posléze smutek z inkasovaného gólu, o pár minut později pro změnu jásal radostí. Hned při jeho dalším střídání po návratu z trestné lavice se totiž mělo vylučovat na straně Floridy a Jakub Lauko parádní trefou z levého kruhu poslal puk pod horní tyč Bobrovského klece. 

Z premiérového gólu v bojích o Stanley Cup měl Lauko pochopitelně radost, jenže tu mu kalil fakt, že Bruins padli 2:6 a prohrávají v sérii s Floridou 1:2. „Víme, že umíme dávat góly. Jen se musíme častěji dostávat do těchto příležitostí. Musíme být před Bobrovským a jít tvrdě do brány. Víme, že nějaké góly pustí," dodal Lauko, v němž se mísila během noci na sobotu spousta emocí.

Čtvrtý zápas série mezi Bostonem a Floridou je na programu v noci na pondělí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.