Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

S posilami z AHL se už nepočítá. Z nižších soutěží se nikdo k mužstvu nepřipojí, uvedl Nedvěd

Generální manažer české reprezentace prohlásil, že k národnímu týmu se žádný hráč z nižší zámořské AHL nepřidá. Definitivně tak padla varianta, že by mužstvo posílili zástupci z farmářských klubů NHL, kteří vypadli nebo ještě vypadnou z tamních vyřazovacích bojů. Přímý přenos utkání Norsko – Česko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 19:40.

Novinku oznámil generální manažer reprezentace Petr Nedvěd po dobrovolném rozbruslení před večerním zápasem s Norskem. "Z nižších soutěží se nikdo k mužstvu nepřipojí," prohlásil. "Přemýšleli jsme u 'Smejkyho' (Jiří Smejkal), kdyby se připojil k mužstvu dřív, tak šance by byla daleko větší, že by hrál na mistrovství světa. Bohužel hráli play-off, takže z tohoto důvodu se kluci nepřipojí," dodal k faktu, že ve vyřazovacích bojích nižší zámořské AHL skončil kromě Smejkala také Adam Klapka.

Znamená to, že se ani nebude čekat například na Jiřího Kulicha, Lukáše Rouska nebo Davida Jiříčka. "S Rouskem a Kulichem nemáme zkušenosti z (dospělého) mistrovství světa. To sehrálo velkou roli. Kdybychom měli možnost kluky vidět už třeba v Brně, tak jsme se mohli rozhodnout jinak. Ale bohužel kluci (play-off AHL) hráli, možnost pro ně nebyla. Takže takto jsme se rozhodli," řekl Nedvěd.

"'Smejky' samozřejmě z mistrovství světa zkušenost má. Byl v mužstvu v Tampere, kde jsme získali bronz a minulé mistrovství hrál také, ale bohužel čekáme na další série z NHL," doplnil.

Posily z NHL jsou tak pořád ve hře. "Samozřejmě (vývoj) sledujeme. Rangers vedou 3:0 (na zápasy nad Carolinou), jestli se nepletu, tak hrají večer. Série může skončit, ale nemá cenu předbíhat. Všichni dobře víme, že série se občas otočí v jednom zápase. Takže musíme počkat," řekl Nedvěd k tomu, že by jako příští posila ze zámoří připadal v úvahu útočník Martin Nečas z Caroliny Hurricanes.

Dál se uvažuje také o posilách z Bostonu, a to nejen o Davidu Pastrňákovi. "Ještě tam máme Pavla Zachu. Jsou to vynikající hráči a top hráči v NHL. Samozřejmě bychom si je přáli v mužstvu, ale na druhou stranu klukům přejeme hodně štěstí v play-off a přejeme jim, aby došli co nejdál. Kdyby tomu tak nebylo, tak samozřejmě budeme rádi, kdyby mohli přiletět. Jsou to rozdíloví hráči," uvedl Nedvěd. Bruins prohrávají v sérii s Floridou 1:2 na zápasy.

Realizační tým proto zatím nebude nikoho na soupisku dopisovat. "Máme tři (volná) místa, takhle to zatím necháme," řekl Nedvěd. "Kdyby série skončily hodně rychle, tak by nám to naše rozhodování zjednodušilo, ale nebudeme předbíhat," dodal.

Kalous upozornil na elitní formaci Norů

Češi jdou po úvodní vydřené výhře 1:0 po samostatných nájezdech nad Finskem na dalšího severského soupeře, tentokrát čeká výběr trenéra Radima Rulíka Norsko, které prohrálo se Švýcarskem 2:5.

"Žádný tým si nemůže dovolit podcenit jakéhokoliv soupeře, cor na mistrovství světa. My se v maximální míře soustředíme na náš výkon a v žádném případě si nemůžeme dovolit podcenit Nory. I když prohráli, tak ukázali, že jsou velmi bruslivým týmem. Mají velmi nebezpečný první útok. Když jsme analyzovali jejich zápas, tak mají sehrány situace v útočném pásmu a po buly, takže na to si musíme dát velký pozor," varoval asistent trenéra Jiří Kalous mimo jiného před formací Patrick Thoresen – Eirik Salsten – Mats Zuccarello, přičemž posledně jmenovaný hraje v NHL za Minnesotu Wild.

Ani tentokrát nechtěl zástupce realizačního týmu prozrazovat, kdo nastoupí do české branky. "Sestavu opět oznámíme hodinu před zápasem. My opravdu nechceme odkrývat karty. Máme to nastavené tak, že sestavu budeme v rámci možností oznamovat hodinu před zápasem," zopakoval Kalous po rozbruslení, kterého se zúčastnili všichni brankáři – Lukáš Dostál, Petr Mrázek a Karel Vejmelka – a pětice hráčů do pole – Ondřej Beránek, Jáchym Kondelík, Michal Kovařčík, Radan Lenc a Jan Ščotka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články