Žádní hráči z AHL už české hokejisty na MS neposílí, uvedl Nedvěd

foto Ilustrační foto - Generální manažer českého hokejového národního týmu Petr Nedvěd na tiskové konferenci, 6. prosince 2023, Praha.

Praha - Nikdo další z nižší zámořské ligy AHL už český tým na hokejovém mistrovství světa v Praze a Ostravě neposílí. Po dnešním rozbruslení mužstva před utkáním s Norskem to řekl novinářům generální manažer Petr Nedvěd. Jediným zástupcem AHL ve výběru tak zůstal mladý obránce David Špaček z týmu Iowa Wild.

Ve hře bylo několik možností, ale vedení reprezentace se rozhodlo je nevyužít. "Přemýšleli jsme o tom. U Jiřího Smejkala by byla šance, kdyby měl možnost se připojit dřív. Ale bohužel hrál play off, takže teď už nedorazí," uvedl Nedvěd na adresu sedmadvacetiletého útočníka.

Smejkal hrál na předchozích třech MS a z Tampere 2022 má bronz. Představil se i před dvěma lety na olympijském turnaji v Pekingu. Během své první sezony v zámoří si připsal i 20 startů za první tým Ottawy v NHL, v nichž dal gól a na další nahrál. "Čekáme na vývoj dalších sérií NHL," řekl Nedvěd.

U dalších útočníků Lukáše Rouska s Jiřím Kulichem sehrálo podle jeho slov zásadní roli, že s nimi trenéři nemají zkušenosti ze seniorského MS. "Kdybychom je mohli vidět v Brně (na Českých hrách), třeba bychom se rozhodli jinak. Ale tahle možnost bohužel nebyla, takže jsme se rozhodli takhle. Stejný důvod je u Adama Klapky," konstatoval Nedvěd.

Realizační tým dál čeká, jak se budou vyvíjet série 2. kola play off NHL. Blízko vyřazení je Carolina, k jejímž oporám patří Martin Nečas. "Rangers vedou 3:0, série může brzy skončit, ale nemá cenu předbíhat. Všichni dobře víme, že na zlom série často stačí jeden zápas," podotkl Nedvěd.

Ve hře jsou také bostonští útočníci David Pastrňák a Pavel Zacha. "Samozřejmě to jsou top rozdíloví hráči NHL a přáli bychom si je mít v mužstvu. Na druhou stranu klukům přejeme hodně štěstí v play off, aby došli co nejdál. Ale kdyby tomu tak nebylo, budeme rádi, kdyby přiletěli," řekl Nedvěd.

Nechají tak trenéři volná místa na turnajové soupisce jen pro útočníky? "S trenéry to probíráme. Máme tři volná místa, uvidíme. Deadline není, zatím čekáme. Když série skončí hodně rychle, naše rozhodování to samozřejmě zjednoduší. Ale nebudeme předbíhat," prohlásil Nedvěd.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 5.06.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je středa 5. června 2024

Očekáváme v 21:00 17°C

Celá předpověď