Minulý týden jsem s ministrem průmyslu absolvoval podnikatelskou misi do USA a Kanady. Byl to sprint – čtyři města v pěti dnech, napříč celou Severní Amerikou. Ministerstvo a Svaz průmyslu a obchodu na cestu po Bostonu, Torontu, Chicagu a Seattlu vzaly především startupisty a rychle rostoucí IT firmy. Networking, mítinky, pitche, inkubátory, akcelerátory – prostě nová ekonomika na pracovním výletě.

Spolucestující, kteří pár takových cest se stárnoucím vládním airbusem už projeli, mi říkali, že tohle byla o dost jiná parta lidí, než na jakou jsou z podnikatelských misí zvyklí. Zatímco se zástupci klasického/staršího byznysu se většinou popíjí, někdy až do podroušení, tady sedm desítek povětšinou mladých českých mužů i žen z prostředí technologií, start-upů a investic volilo pronikavě jiný přístup.

Na palubě nabízené plechovky plzně nebo pohárky červeného vína často odmítali a místo toho ve whatsappových skupinách probírali ranní pětikilometrové výběhy nebo společnou posilovnu. Spousta z nich také řešilo svou produktivitu. Proto mě napadlo oslovit několik lidí z mladého českého byznysu, aby se podělili o své life hacky z obou oblastí. Tady jsou, možná v nich najdete nějakou inspiraci i vy.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se